Solved: No sound for any Windows programs

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

joey10584

Thread Starter
Joined
Dec 18, 2010
Messages
7
I have Windows Vista Basic Home and I had Pinnacle Studio 11 for video editing purposed, but after a while it stopped working, so I started using Windows Movie Maker. After I while I uninstalled Pinnacle and afterward Windows Movie Maker won't play the videos and no sound is played either. On Windows Media Player video plays, but no sound is heard. I recently uploaded Windows Live Movie Maker and the video plays on that, but no sound can be heard on that either. Can some one please tell me how I can fix this. Thank you.
 

joey10584

Thread Starter
Joined
Dec 18, 2010
Messages
7
Yes I get sound. When I'm on YouTube or other sites the sound plays fine. I also have VLC Player and the same videos work on there. Its just Windows programs that it doesn't work on.
 

joey10584

Thread Starter
Joined
Dec 18, 2010
Messages
7
Yes I get sound. When I'm on YouTube or other sites the sound plays fine. I also have VLC Player and the same videos work on there. Its just Windows programs that it doesn't work on.
 

joey10584

Thread Starter
Joined
Dec 18, 2010
Messages
7
Sorry my knowledge of computers is limited. How do I find out my operating system?
 

TheShooter93

Cody
Malware Specialist
Joined
Jul 9, 2008
Messages
11,250
Sorry, I see in your initial post that you mentioned your operating system is Windows Vista.

In that case, download THIS codec package from Microsoft.
 

joey10584

Thread Starter
Joined
Dec 18, 2010
Messages
7
It said there was some compatibility issues, but it did download and now I have sound, so thank you for your help.
 

TheShooter93

Cody
Malware Specialist
Joined
Jul 9, 2008
Messages
11,250
Good to hear it all works now.

If you're satisfied, please mark this thread as Solved. You can do so by clicking the button in the top-left corner of the thread.
 

joey10584

Thread Starter
Joined
Dec 18, 2010
Messages
7
Sorry to bother you again, but another problem has come up. The Windows programs only works with videos that I have edited already, but when I use my raw footage the same problems occur.
 

TheShooter93

Cody
Malware Specialist
Joined
Jul 9, 2008
Messages
11,250
What file type(s) are your "raw footage?"

Also, have you restarted your computer since the codec installation?
 

joey10584

Thread Starter
Joined
Dec 18, 2010
Messages
7
Yes I did and I still have the same problem. My unedited files are .mpg and my edited ones are .wmv.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top