1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: No Wired LAN Connection

Discussion in 'Networking' started by TJ42, Aug 4, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. TJ42

    TJ42 Thread Starter

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    19
    I'm using an Acer Z5610 All in One PC Windows7 64Bit, from new this PC has always been connected to the internet wirelessly without any problem.
    I now wish to connect to the internet with an ethernet connection however, on checking I discovered that there is no Ethernet Connection displayed in the device manager. To try & solve the issue a Driver file "LAN Realtek_V7.3.522.2009_WINx64" was downloaded from the Acer Support Site however when I tried to install the file a message came up "The Realtek Network Controller was not found".
    I would be pleased if someone could advise me as what to do next.

    TJ42
     
  2. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,977
    can we see a device manager screen shot - look for all devices with a ? or !
    also on device manager
    view - show hidden devices and post back any ? or !

    ------------------------------------------------------------------------
    Device Manager
    Post back the results in device manager
    You will now need to take a screen shot and copy that back to the working PC.
    Save the file to a USB flash drive or other removable media. Plug it into the working computer with internet access and copy the screen shot and attach the screen shot in a reply on the forum here.

    how to access device manager for different windows versions
    http://www.computerhope.com/issues/ch000833.htm

    Hold the Windows key and press Pause key, should open to allow device manager to be seen

    on a laptop you may need to use Hold the Windows key and press FN key + the pause key

    if this does not work then -

    Windows 7 or Vista
    Click on the Start Orb
    In the Start Search box type
    device manager and then press enter

    -------------------

    Start > control Panel {Vista set to classic view}> system > {Vista, device manager on left hand side} {XP hardware Tab, device manager button} >
    windows 7
    start > control panel> System and Security> Device Manager


    network adaptors, click on the + > post back the devices listed there
    are there any ! ? or X


    post a screen shot of the device manager - network adapters

    To post a screen shot of the active window.
    1) hold the Alt key and press the PrtScn key. Open the Windows PAINT application and Paste the screen shot. You can then use PAINT to trim to suit, and save it as a JPG format file.
    OR
    2) if you are using Vista/Windows 7 you can use the "snipping tool" which is found in Start> All programs> Accessories> Snipping Tool

    To upload the screen shot to the forum, open the full reply window ("Go Advanced" button) and use the Manage Attachments button to upload it here.
    Full details are available here http://library.techguy.org/wiki/TSG_Posting_a_Screenshot
    ------------------------------------------------------------------------
     
  3. TJ42

    TJ42 Thread Starter

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    19
    Thanks for your response "ETAF", just to let you know I'm away from the faulty computer for a few days but on my return I shall send a copy of the requested info.
     
  4. TJ42

    TJ42 Thread Starter

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    19
    As requested this is a screen shot of the Device Manager:-
     

    Attached Files:

  5. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,977
    as the PC starts you should be see a message to get into the bios/setup - will only be on the screen for a short time
    have a look in the bios utility to see if the LAN is disabled
     
  6. TJ42

    TJ42 Thread Starter

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    19
    Hi
    I checked the setting and LAN was enabled, I disabled and restarted the PC twice, the second time I enabled the LAN again but unfortunately this has made no difference.
    I've copied the IPCONFIG and have attached same for your information.
    I look forward to your reply.
    Thanks.
     

    Attached Files:

  7. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,977
    interesting that is showing in an ipconfig BUT NOT in the device manager
    can we see another device manager again ?
     
  8. TJ42

    TJ42 Thread Starter

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    19
    Yes no problem but I'm away until Thursday 16th August.
     
  9. Phyxiis

    Phyxiis

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    55
    See if the Local Area Connection adapter (in Network and Sharing->Manage Adapter Settings) is Enabled.
     
  10. TJ42

    TJ42 Thread Starter

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    19
    I was back with the PC today and to my surprise all was well. I believe the system had been auto updated and restarted again, this must have finally solved the issue the LAN is now displayed in the Device Manager and it works!!!.

    Many thanks for all your help, much appreciated.
    TJ42
     
  11. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,977
    (y) thanks for taking the time to let us know
     
  12. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1063785