1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: NVIDIA graphics settings not saving on startup

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by sbarlage07, Feb 13, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. sbarlage07

    sbarlage07 Thread Starter

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    138
    For some reason my monitor color is way messed up. It is really dark and just hard to use even with all my monitor settings(brightness, contrast, etc.) as good as possible. Fortunately I found a color correction setting in my NVIDIA display adapter Video-118PCI Series, NVIDIA GeForce2 MX 200/400. I set the color controls and save the custom settings profile and check the box to apply settings at startup (see my attached screenshot), yet every time I start my computer, the dark crappy screen is back. I have to tell it to load the profile I had saved. Why isn't it automatically loading it when I boot up and how can I get it to?
     

    Attached Files:

  2. sbarlage07

    sbarlage07 Thread Starter

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    138
  3. walkeriam

    walkeriam

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    1,230
    What Operating System are you using?
     
  4. sbarlage07

    sbarlage07 Thread Starter

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    138
    Microsoft Windows 98 4.10.2222 A
    Clean install using /T:C:\WININST0.400 /SrcDir=c:\windows\options\cabs /IS /IW /IQ /ID /IV /IZ /II /II /NR /II /C /U:xxxxxxxxxxxxxxxxx
    IE 5 6.0.2800.1106
    Uptime: 0:07:15:40
    Normal mode
    Gateway, Inc.
    GenuineIntel Pentium(r) III Processor
    256MB RAM
    64% system resources free
    Windows-managed swap file on drive C (6751MB free)
    Available space on drive C: 6751MB of 14293MB (FAT32)
     
  5. walkeriam

    walkeriam

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    1,230
  6. walkeriam

    walkeriam

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    1,230
    Did this help you?
     
  7. sbarlage07

    sbarlage07 Thread Starter

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    138
    yes, it worked! Everything's all set every time my computer boots up. Thanks much!
     
  8. walkeriam

    walkeriam

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    1,230
    You are welcome :D
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/543912

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice