(solved) Outlook 2000: Why do I have to send from the outbox?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

chewie1012

Thread Starter
Joined
Dec 27, 2001
Messages
1,062
Why do I have to go into the outbox when I am going to send an email? I compose the email and click send and then when I go to exit out of Outlook it says you still have mail in your outbox do you really want to exit? I would like to skip this step somehow and I am sure there is a way.
Thanks for your help.
 
Joined
Oct 14, 2001
Messages
2,218
chewie from my understanding it always goes to the outbox ... I think this is a "send from area"... if its still there when you try to shut down Outlook... it seems there may be a delay somewhere. check your SMTP & your Pop3 ... make sure they are entered correctly in the server info
 

Anne Troy

Anne
Joined
Feb 14, 1999
Messages
11,749
Try Tools-Option, Mail delivery tab.

Make sure "Send messages immediately when connected" is checked.

That's Outlook 2000, anyway.
 

chewie1012

Thread Starter
Joined
Dec 27, 2001
Messages
1,062
I have tools options prefferences, mail services, mail format, spelling, security, other, internet email. I don't see mail delivery. I looked through the options I do have and I don't see any tabs like you said. Thanks Savy lady and dreamboat for getting back to me your both a dream. :)
 

Anne Troy

Anne
Joined
Feb 14, 1999
Messages
11,749
Chewie, what version of Outlook? Express?

Open your email proggie, hit Help, then About....

Let us know EXACTLY what it says. We can help better that way. It's always a good idea to include the version and correct program name when asking--we can usually answer a lot faster instead of beating around the different versions/answers possible.
 

Anne Troy

Anne
Joined
Feb 14, 1999
Messages
11,749
Are you at work? On an exchange server?

If not, you should have the Internet Mail Only install. Go to Tools-Options, Mail delivery and hit "Reconfigure...."
 

chewie1012

Thread Starter
Joined
Dec 27, 2001
Messages
1,062
I reconfigured and now I see mail delivery and I was able to click send messages immediately. You can mark this one solved. Thanks again
Jerry
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top