Solved: Printer driver

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Raphael

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2001
Messages
382
Installed a printer HP 4250 Laser. Windows XP. Installed PCL 6. Worked for a while, and then started printing machine language. Any idea why?

Thanks,
Raphael
 

Raphael

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2001
Messages
382
When I first printed text, it worked fine. But with graphics it printed machine language. Any ideas??
 

Raphael

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2001
Messages
382
I tried installing PCL 5e, and the Postcript drivers, but they didn't work at all. What am I doing wrong??
 

cybertech

Retired Moderator
Joined
Apr 16, 2002
Messages
72,115
I looked up this printer, HP 4250 Laser, on the HP site and there are several. So make sure you have the correct driver.
 

Raphael

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2001
Messages
382
Thanks for responding! I was getting worried that I was blacklisted or something...

Yeah, I got the right version...the reg. 4250...no suffixes. Thanks again for responding
 
Joined
Jul 7, 2004
Messages
7,235
What kind of graphics and how are you printing to it? I.E. is it a network printer or direct connect if direct connect what interface is it? Are you using a print que to spool through? How much memory is installed?

Usually if graphics puke and regular lettering does not it can be a few items.

Corrupt drivers (which you said you tried a few of so I doubt that), How its spooling if its spooling too fast and not buffering (relates to installed memory and your spool settings), Network settings timing out if its hooked up directly to a network (this I saw once but usually it either prints or does not)
 

Raphael

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2001
Messages
382
It's direct and it's usb. I have tried two options in the port settings, usb virtual 1, and usb virtual 6 (I didn't see anything in between).

I appreciate your responses, and hope that you (or anyone else) will have the answer!
 
Joined
Jul 7, 2004
Messages
7,235
Are you having any other USB issues? Is this running through USB 1.1 or 2.0? How do you have this set to spool? Is it set to print after last page is spooled or print immediately? Lastly in the ports section do you see a DOT4 print support anywhere?
 

Raphael

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2001
Messages
382
Thanks for all your responses.

It is plugged directly into the computer.
It is set to Spool, and Start printing immediately.
I'll check tomorrow the DOT4 issue.
There is another printer attached, it's an Brother AIO. If you need anything specific let me know and I'll check tomorrow.

Thanks again, it's great to know that I haven't been blacklisted! lol
 

Raphael

Thread Starter
Joined
Jun 20, 2001
Messages
382
Sorry I didn't get back to you guys sooner, but I was too embarrased!

The secretary told me that the printer is now working! What did she do? She deleted all the printers, reinstalled the driver and poof!
I do need a blow to my ego every once in a while, keeps me in touch with reality.
 

cybertech

Retired Moderator
Joined
Apr 16, 2002
Messages
72,115
That's great! Often that is the only way to fix it!

Good secretary! (y)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top