1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Questions About Setting Up Gmail Account Through Windows Mail

Discussion in 'Web & Email' started by angelize56, May 28, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. angelize56

    angelize56 Always remembered in our hearts Thread Starter

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    82,163
    This is the first time I'm trying to send a link from a news article using Vista and Windows Mail via my gmail account. Here are my questions! ;) When the setup wizard pops up...what do I enter for the following:

    1. Incoming email server type?

    2. Incoming mail (POP3 or IMAP) server?

    3. Outgoing email server (SMTP) name?

    Thanks in advance! :)
     
  2. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,891
    First Name:
    Wayne
  3. angelize56

    angelize56 Always remembered in our hearts Thread Starter

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    82,163
    Hi and thanks etaf...I thought I had done it right but get this when trying to send a link from a webpage:

    The connection to the server has failed. Account: 'pop.gmail.com', Server: 'smtp.gmail.com', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E

    Any idea what I did wrong?
     
  4. angelize56

    angelize56 Always remembered in our hearts Thread Starter

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    82,163
  5. angelize56

    angelize56 Always remembered in our hearts Thread Starter

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    82,163
    The emails I want to send are sitting in the Windows Mail outbox...when I try to send them I get the same error message:

    The connection to the server has failed. Account: 'pop.gmail.com', Server: 'smtp.gmail.com', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E
     
  6. angelize56

    angelize56 Always remembered in our hearts Thread Starter

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    82,163
  7. EAFiedler

    EAFiedler Moderator

    Joined:
    Apr 25, 2000
    Messages:
    14,137
    Hi angelize56

    The Gmail Incoming and Outgoing Servers do not use 25 and 110, they use 995 and 465 respectively.
    It should be on the Advanced tab.
     
  8. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,891
    First Name:
    Wayne
    EAfiedler - beat me to it - thats the problem

    go through all the settings
     
  9. angelize56

    angelize56 Always remembered in our hearts Thread Starter

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    82,163
    :eek: Debe and etaf: I'm not dumb...but I'm lost! :D Am I supposed to be doing all the steps through my gmail account? Here's a screenshot of what the troubleshooter found...both of you are right...but where do I fix these errors? :D :eek:

    Sorry if the pic is large...to resize it took away the ability to read the words! ;)
     
  10. angelize56

    angelize56 Always remembered in our hearts Thread Starter

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    82,163
    I'll repost it in a minute...my email address was showing in the pic! :eek:
     
  11. EAFiedler

    EAFiedler Moderator

    Joined:
    Apr 25, 2000
    Messages:
    14,137
    This is frustrating. I am receiving reply notifications sporadically.
    Who is Debe?
     
  12. angelize56

    angelize56 Always remembered in our hearts Thread Starter

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    82,163
    Alright...here it is...you might have to zoom in to read it! ;) I'll be back later to see if any reply...tme for dinner! :) Thanks again! :)
     

    Attached Files:

  13. angelize56

    angelize56 Always remembered in our hearts Thread Starter

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    82,163
    I meant to address you too EA! :D
     
  14. EAFiedler

    EAFiedler Moderator

    Joined:
    Apr 25, 2000
    Messages:
    14,137
    Yep, it says just what I posted above. Now you need to go into the Server settings of Windows Mail (not Gmail) and adjust those server numbers.

    It should be in:
    Tools > Accounts > (Account Name) >Properties > Advanced tab
    Server Port numbers
    Outgoing mail (SMTP): 465
    Incoming mail (POP): 995

    I don't have Vista installed yet, so if that leads you off base, let us know.
     
  15. angelize56

    angelize56 Always remembered in our hearts Thread Starter

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    82,163
    Thanks...everything is working fine now with your last set of instructions EA! (y) :)
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - Solved Questions Setting
  1. ryrhino
    Replies:
    10
    Views:
    256
  2. patmac
    Replies:
    3
    Views:
    198
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/578176

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice