1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

[Solved] Registry error {vnetsup>WorkGroup name}

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by Links2, Dec 24, 2001.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Links2

    Links2 Thread Starter

    Joined:
    Dec 16, 2001
    Messages:
    145
    I am running Win98SE,Norton 2002 Utilities and AntiVirus programs and Tiny Personal Firewall...
    It seems(it just started yesterday) that whenever I reboot my system I get this error:
    The following error occurred while loading the device VNETSUP...
    error 6101: The string specified by the WorkGroup keyword in the registry was not found...

    Can somebody explain and help me get rid of this error...I have done a search in the registry for both the device as well as the Workgroup, but I am not familiar at all with registries...

    Thank you in advance
     
  2. Mosaic1

    Mosaic1

    Joined:
    Aug 17, 2001
    Messages:
    7,486
    Have a look at Control Panel>Network>Identification Tab
    Be sure the Computer Name and Workgroup are correct.
    To see what it says in the registry go here:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VxD\VNETSUP

    In the right pane there should be two String Names.

    ComputerName
    and
    Workgroup
     
  3. Mosaic1

    Mosaic1

    Joined:
    Aug 17, 2001
    Messages:
    7,486
    If you are not sure what it should be, do a scanreg /restore to get you back to when it did work. If the error message goes away, find that information and make a note of it for next time.

    Boot to the command prompt by restarting and holding the CTRL button until the boot menu appears.
    At the prompt type scanreg /restore
    Press enter

    Choose a registry from a date before this started. You eill lose all other changes you have made since this date.
     
  4. Links2

    Links2 Thread Starter

    Joined:
    Dec 16, 2001
    Messages:
    145
    Too easy for you...I checked out the Workgroup name in network client and it was missing...not sure why, but...anyways, typed it back in then went the registry where you told me to go and computer name and workgroup were as they were supposed to be....should have checked registry first to see if workgroup was entered there but I assume that when I filled it in at the network client site it automatically registered in the registry???
    Anyways,(nothing like making a short story long,eh?)I thank you very much for your extremely fast response and wish you a very Merry Christmas
     
  5. Mosaic1

    Mosaic1

    Joined:
    Aug 17, 2001
    Messages:
    7,486
    Links2 ,

    More than likely it was entered when you typed it. I wanted to be sure everything was set though. No Grinches allowed. Glad it worked out for you. Actually, The Registry is the last resort in most cases. Network was the place to check.



    Ho Ho Ho Merry Christmas.

    Mo
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/62787

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice