[SOLVED] reinstalling my cd-rw after a crash

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

spider joe

Thread Starter
Joined
Dec 5, 2001
Messages
8
HI TO YOU ALL,
I HOPE YOU CAN HELP ME SOLVE MY PROBLEM.
I HAVE AN E-TOWER SYSTEM AND HAVE HAD TO RE-BOOT AFTER CRASHING FOUR DAYS A GO.EVERTHING SEAMS TO BE OK BUT I CANT GET MY LG CD-RW TO INSTALL. HAVE TRIED TO USE THE FLOPPY DISK SUPPLIED WITH IT BUT IT WILL NOT INSTALL AND WHEN I CHECK THE HARDWARE SYSTEM IT SHOWS THE CD-RW TO BE THERE. IF YOU NEED MORE INFORMATION I WILL ONLY TO PLEASED TO OBLIGE.:confused:
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
Hi spider joe, welcome to TSG.....

If you'll drop to lower case letters, it'll be easier to read your posts.

You say it's showing up in device manager, what happens when you put a disc in the drive and try to access it thru My Computer?
 
Joined
Jun 14, 2000
Messages
3,965
ya lower!!

my first ? what is the LG in front of the CD-RW mean? and what message/error do you get shen you try to load off the floppy
 

spider joe

Thread Starter
Joined
Dec 5, 2001
Messages
8
Originally posted by AcaCandy
Hi spider joe, welcome to TSG.....

If you'll drop to lower case letters, it'll be easier to read your posts.

You say it's showing up in device manager, what happens when you put a disc in the drive and try to access it thru My Computer?
Thank you for the welcome acacandy,
After trying you're suggestion the message I got was as follows:
Directory information c:\cdrom. Cannot find the file c:\backup\dedrriver1.26\install.exe.Make sure the files exist on your system and that the path and file name is correct.
hope this will help you in rectifying my problem.
thank's spider joe.
 

spider joe

Thread Starter
Joined
Dec 5, 2001
Messages
8
Originally posted by jimi
ya lower!!

my first ? what is the LG in front of the CD-RW mean? and what message/error do you get shen you try to load off the floppy
Sorry i did not explain what the LG stands for but i noticed that someone has helped me out. one for you can you tell me what shen you try means.
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
Ok, let's try this again. I'm not sure you're following me.....find a cd that you know works, maybe the windows 98 cd.....pop it in the cdrom drive.....does anything start to auto run?

If not, go to "My Computer" which should be on your desktop, double click on it, find the cdrom drive, maybe drive letter D or E....double click on it......now what happens? Do you get a directory of what's on the cd?
 
Joined
Jun 14, 2000
Messages
3,965
i really should at least read what i write/type, what i was trying to ask is do you get an error messages or any message when you try to load the software from the floppy.

but wait do try what ms. candy suggests 1st
 

spider joe

Thread Starter
Joined
Dec 5, 2001
Messages
8
Originally posted by AcaCandy
Ok, let's try this again. I'm not sure you're following me.....find a cd that you know works, maybe the windows 98 cd.....pop it in the cdrom drive.....does anything start to auto run?

If not, go to "My Computer" which should be on your desktop, double click on it, find the cdrom drive, maybe drive letter D or E....double click on it......now what happens? Do you get a directory of what's on the cd?
Acacandy you were right i did not quit understand sorry(ignerrance is bliss) i have placed a audio cd in the drive and that played ok. Still one thing bothers me i can't seam to get the icon up on the desk top and if the drive is working ok how will i find out if the rest of the programes are installed IE:jewel case creator etc.Thank's for the information so far you've bin a great help.
 

Max19

Account Disabled
Joined
Jul 31, 2001
Messages
1,222
What kind of icon do you want on the desktop?

The only programs that are installed on your computer are the ones you installed. I don't understand your question. Does someone else use your computer who may have installed programs without your knowledge? Click Start | Programs. Do you see your programs there? If not, install them.
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
Hi again, Joe,

Not all program automatically place an icon on the desktop, besides, you wouldn't want this anyhow, as your desktop would begin to look like a 'real desktop' where you can't find anything.

If you already installed the program, follow Max's instructions on locating it.....if you don't see the program there, then put the cd in drive, double click on it like you did the music cd.....look for a setup.exe file, double click on it, and the program should begin to install.
 

spider joe

Thread Starter
Joined
Dec 5, 2001
Messages
8
Originally posted by AcaCandy
Hi again, Joe,

Not all program automatically place an icon on the desktop, besides, you wouldn't want this anyhow, as your desktop would begin to look like a 'real desktop' where you can't find anything.

If you already installed the program, follow Max's instructions on locating it.....if you don't see the program there, then put the cd in drive, double click on it like you did the music cd.....look for a setup.exe file, double click on it, and the program should begin to install.
Hi acacandy, found the problem after all this time.I wen't to the place of purches and had a word with there tech staff who said there should be no problemswith the reinstall if i use the cd that come with the software. After telling them there was no cd and talking to the maneger they agreed it was there fault for not includin it with the packagin and were very sorry.Thay have now give'rn me the correct software and all is well and run's like a dream.Thank's to all of you for the help you suggested with out that l would of been lost completly.
Do i need to remove my post from the fourm and if so how as i am not to sure.
spider joe.




spider joe.
 

spider joe

Thread Starter
Joined
Dec 5, 2001
Messages
8
Originally posted by Max19
What kind of icon do you want on the desktop?

The only programs that are installed on your computer are the ones you installed. I don't understand your question. Does someone else use your computer who may have installed programs without your knowledge? Click Start | Programs. Do you see your programs there? If not, install them.
Hi max19 thanks for your help and if you look at acacandy's page you will find that i have post'ed an answer on it that will explain everything(i hope).Thank's again for your help.
spider joe
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top