Solved: s-video to hdmi

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

russ1162

Thread Starter
Joined
Feb 11, 2002
Messages
131
how would this get hooked up to the s-video if i used this hdmi box . Or is there a cheap box that has hdmi and s-video on the box .
 

dustyjay

Jay
Joined
Jan 23, 2003
Messages
12,661
In your initial post you were talking about HDMI on your TV. I know of no way to convert an S-video signal to HDMI or Hdmi to S-video.
 

russ1162

Thread Starter
Joined
Feb 11, 2002
Messages
131
dusty,

I have a box similar to this one already. http://www.shopvoxx.com/product/rca-vh911r-video-switch-box ... I just want to know an easy way to be able to add hdmi into the cycle with the video switch box. Don't really want to add any more boxes at all.
I would like to do this using the existing composite, but just adding hdmi to the picture. Really could i make everything so that would be going through the composite cables?

Thanks,

Russ
 

russ1162

Thread Starter
Joined
Feb 11, 2002
Messages
131
Dusty,

Here is the thing: I have a Direct tv box, Dvd player, and Chrome Tv. What I need to know is the easiest way to keep all device under one input type instead two or three input types. Hdmi and composite all on one input type. That would be more helpful to me.

Thanks,

Russ
 

dustyjay

Jay
Joined
Jan 23, 2003
Messages
12,661
The simplest solution is one that may not meet much approval. I am making a guess that the Direct TV has HDMI output, Probably the Chrome Box and dvd player as well. If this is so then an up to date HD TV would have multiple HDMI Ports on it.
 

russ1162

Thread Starter
Joined
Feb 11, 2002
Messages
131
Dusty,

Only my Chromecast is hdmi. The rest of my boxes are composite cables.

Russ
 

dustyjay

Jay
Joined
Jan 23, 2003
Messages
12,661
If the Chromecast box is the only HDMI you have, and you want to convert it to Composite then the converter I linked to in post number 6 will work.
 

russ1162

Thread Starter
Joined
Feb 11, 2002
Messages
131
Well the chromecast box still work even though this will not be hooked up directly to the tv ? Plus is there another converter that has more then one hdmi slot.
 

dustyjay

Jay
Joined
Jan 23, 2003
Messages
12,661
If the Chromecast box is the only HDMI Component why do you need more HDMI Ports on the Converter?
 

dustyjay

Jay
Joined
Jan 23, 2003
Messages
12,661
How are you connecting your chromecast to your TV now? Or is this a future set up you are talking about?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top