1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: System Restore Error

Discussion in 'Windows 8' started by md2lgyk, Mar 26, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. md2lgyk

    md2lgyk Thread Starter

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    1,068
    Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
    OS Version: Microsoft Windows 8.1, 64 bit
    Processor: Intel(R) Pentium(R) CPU 2020M @ 2.40GHz, Intel64 Family 6 Model 58 Stepping 9
    Processor Count: 2
    RAM: 12167 Mb
    Graphics Card: Intel(R) HD Graphics, -1984 Mb
    Hard Drives: C: Total - 714646 MB, Free - 687183 MB; E: Total - 60931 MB, Free - 51897 MB;
    Motherboard: TOSHIBA, Portable PC
    Antivirus: Windows Defender, Enabled

    System Restore isn't working. I get an error message in the event log:

    "C:\Windows\system32\SystemPropertiesProtection.exe
    Regular
    0x80042302"

    What does this mean? How can I fix it?
     
  2. Cookiegal

    Cookiegal Administrator Malware Specialist Coordinator

    Joined:
    Aug 27, 2003
    Messages:
    115,369
    First Name:
    Karen
    Please post the exact error message from the Event Viewer.

    Also, have you checked services.msc to see if the Volume Shadow Copy Service is set to manual and not disabled?
     
  3. md2lgyk

    md2lgyk Thread Starter

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    1,068
    That is the exact error message - I cut and pasted it directly from the Event Viewer.

    Volume Shadow Copy Service is set to Manual.
     
  4. Cookiegal

    Cookiegal Administrator Malware Specialist Coordinator

    Joined:
    Aug 27, 2003
    Messages:
    115,369
    First Name:
    Karen
    There should be more to the error than that. Is is under Application or System?

    Double-click the error to open it and then click on the copy button and paste it here.
     
  5. md2lgyk

    md2lgyk Thread Starter

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    1,068
    Never mind - I figured it out. The COM+ Event System service was inadvertently disabled when I was doing some tweaking. I reset it to Automatic and all is well.
     
  6. Cookiegal

    Cookiegal Administrator Malware Specialist Coordinator

    Joined:
    Aug 27, 2003
    Messages:
    115,369
    First Name:
    Karen
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1145505

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice