Solved: Tablet help

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

jfriedlund

Thread Starter
Joined
Mar 8, 2005
Messages
193
I'm not sure where to post this question. I recently purchased my first android tablet with Android 4 operating system.. It has Inside Memory 8GB; TF Card Max 32GB. I started getting a "low on space" message. I downloaded an app that will let you transfer stuff from the hard drive to the TF card, however, I found there is very little that I can actually transfer.

When I try and delete programs that I don't want, such as Angry Birds, an unwanted office program and others that were pre-installed I'm not even given that option. When I try and download something I do want, I don't have the option to download it to the TF card, where this is plenty of room, instead I get a message that there isn't enough space.

How do I work around this problem?

Thanks.
 

dai

Joined
Mar 6, 2003
Messages
11,198
Inside Memory 8GB is your hard drive

have formatted the 32g card does it list it ok
 

jfriedlund

Thread Starter
Joined
Mar 8, 2005
Messages
193
Sorry, I didn't understand your reply, is there something I should be doing, if so, can you tell me how to do it?

Thanks.
 

dai

Joined
Mar 6, 2003
Messages
11,198
you don't have a hard drive

you have put a 32g card into the slot on the side of the tablet
 

jfriedlund

Thread Starter
Joined
Mar 8, 2005
Messages
193
I do have a 32g card installed in the slot, my problem is I can't delete or move the pre-installed apps and games that came with the tablet and if I try to download something it doesn't give the option to download it the card. Is there a way to change this?

Thanks.
 

dai

Joined
Mar 6, 2003
Messages
11,198
i will get hold of one and come back to you on it later today
 

dai

Joined
Mar 6, 2003
Messages
11,198
go into settings/apps

select the one you wish to move or un install

select sd card

select the item and it will give you the option to either move it to the other card or uninstall
 

jfriedlund

Thread Starter
Joined
Mar 8, 2005
Messages
193
dai, thanks for the reply, however, although the "move to SD card" is technically showing, it's not active or allows me to move the app. I can "clear date", "force stop" or "disable" but not move it. Do you think this "normal" or just something unique to this brand of tablet?
 

dai

Joined
Mar 6, 2003
Messages
11,198
have you mounted the card after clicking on storage on the left in settings
 

jfriedlund

Thread Starter
Joined
Mar 8, 2005
Messages
193
Yes, when the tablet starts, in the lower right corner it says SD card mounted. I even put an app on that was to make it easy to move from tablet to SD card, but was it was only able to identify a few programs. I'm try to get rid of Angry Birds, Ninja Fruit and stuff like that that I never use or want.
 

dai

Joined
Mar 6, 2003
Messages
11,198
on the top right of the apps screen there is a tab for show all
 

jfriedlund

Thread Starter
Joined
Mar 8, 2005
Messages
193
dai, thanks for your patience. Yes, I see the tab to show all the apps, when I click it, they all appear. I am able to get to the stage where it shows the option to move the app, but it is not "highlighted or darkened" to make the button active. There is never the option to "uninstall" the app.
 

dai

Joined
Mar 6, 2003
Messages
11,198
go with Triple6 suggestion

i borrowed this one to check what is what,i cannot start deleting or moving what they have on it to see if it works
 

jfriedlund

Thread Starter
Joined
Mar 8, 2005
Messages
193
dai and Triple 6, thanks for your help. I've followed the directions in the article and can see the "uninstall" button, but it is not active, so when I attempt to use it, nothing happens. I've even gone to the "developer's tools" to see if there was something checked that locked the preinstalled apps, but found nothing.

I guess I'll have to just accept the fact that Angry Birds, Fruit Ninja and others are there to stay. Ugh! Thanks for trying to help, I'm going to make this thread solved.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top