1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Touchpad swipe function not working

Discussion in 'Windows 8' started by bmdkks, Dec 12, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. bmdkks

    bmdkks Thread Starter

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    8
    Hi I've got a Samsung NP300e5e-S02ZA (not the NP...shown in the sysinfo o_O) I upgraded to windows 8.1 from windows 8, everything was working fine. I sent it to the Samsung Care center to load the recover partition (I accidentally deleted the wrong one) Subsequently, I received a factory reset laptop, as you get it off the shelf. Everything is all right, except that the touchpad swipe functions don't work. Swipe from the left or the right, double-touch scroll functions etc. nothing. It only move the mouse cursor and clicks when tapped. bas.

    I have done the following:
    Checked the touchpad settings in Control Panel...everything selected, but no effect
    Downloaded lateset touchpad drivers from Samsung site...installed, with no effect.
    Downloaded latest drivers from synaptics site...installation fails.
    First uninstalled driver before attempting to install above mentioned driver...result is the same
    Tried update driver via device manager..."driver up to date"
    Tried disconnecting my usb mouse...no effect My specs are below.

    Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
    OS Version: Microsoft Windows 8.1 Pro, 64 bit Processor: Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz, Intel64 Family 6 Model 58 Stepping 9
    Processor Count: 4 RAM: 6017 Mb Graphics Card: Intel(R) HD Graphics 4000, -1984 Mb Hard Drives: C: Total - 217212 MB, Free - 75249 MB; E: Total - 99 MB, Free - 67 MB; G: Total - 476837 MB, Free - 197104 MB; H: Total - 953541 MB, Free - 804846 MB; Motherboard: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD., SAMSUNG_NP1234567890
    Antivirus: Windows Defender, Disabled

    Sorry, I had some external hdd connected at the time. The sysinfo utility didn't detect my AMD Radeon HD 8750 though and my model is not NP1234567890. My windows is legitimate and activated. Thank in advance for the help.
     
  2. bmdkks

    bmdkks Thread Starter

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    8
    Seeing 76 reads and no reply's must mean no one knows how to fix it...or I'm the only one that doesn't know o_O

    I found a solution. The drivers I downloaded from the synaptics sites did not install, because I read somewhere that they had forgotten/neglected to digitally sign the driver (for windows 8.1 at least) Windows will not install a driver that is not digitally signed. That function can, however, be switched off. Here's how
    Installed the driver afterwards and everything was as it. I'm running windows 8.1 64 bit. Perhaps someone can say if it works on Win 8 if the problem exists there also.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1139161

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice