1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Unable to connect to wireless network, but connects via Ethernet

Discussion in 'Networking' started by xXTayRawrrXx, Aug 4, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. xXTayRawrrXx

    xXTayRawrrXx Thread Starter

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    4
    Hi ! I know that this question has been asked a lot on here, but unfortunately none of the solutions helped fix my problem..

    Last week I was using my laptop when suddenly it disconnected from the internet. I tried fixing it the next day, and even though there were full bars, it wouldn't connect to the network. I restarted my router multiple times and nothing. So, after a fit of anger and messing with different settings on my computer, I pretty much gave up. For some reason, I was able to connect to the internet 2 or 3 times over the past week for about 10-15 minutes before it would disconnect me for the rest of the day.. So, I'm honestly so stumped. I thought maybe it might have just been my router, but I'm at my dad's house now and I'm not able to connect to his network, either. He tried helping me fix my laptop, and thinks I might need to go ahead an order a new wireless adapter, but neither of us are that well with computers/networking. I'm hooked up via Ethernet cord which seems to be working fine, but my wireless is only able to read and not actually connect. (On occasion it will actually connect to the internet, but when it does I can't actually access the internet)

    I've tried uninstalling my wireless adapter, disabling/enabling it, a bunch of weird commands that I don't even know what they do (.. probably shouldn't have messed with those), stopping/restarting services, etc.

    Anyways, thank you so much for your time, I really appreciate it :eek:

    ipconfig /all with Ethernet unplugged

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Taylorrr-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5100 AGN
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-D6-06-2D-60
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : Belkin
    Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-26-B9-0C-98-8F
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter isatap.{01C11FDC-191D-4E41-A73D-C827CCCD769A}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter isatap.Belkin:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
  2. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,538
    Make sure you have the latest wireless driver from the laptop manufacturer's web site. If you already have the latest reinstall in anyhow in case the installed instance is corrupted.

    Please attach a screen shot of the Networks page (don't collapse the Radar, Connection or Signal History) of the Xirrus Wi-Fi Inspector. If you need help with that see TSG Posting a Screenshot. FWIW to take screen shots with Windows 7 or Vista I prefer to use the built-in Snipping Tool.
     
  3. xXTayRawrrXx

    xXTayRawrrXx Thread Starter

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    4
    Done ! :)
    Also, I went to Best Buy and bought one of those USB wireless adapters thinking it'd solve the problem, but the same thing is happening.. I guess my wireless adapter isn't broken after all.

    Screenshot :
    http://oi48.tinypic.com/iehzq8.jpg
     
  4. xXTayRawrrXx

    xXTayRawrrXx Thread Starter

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    4
    Uh, well this is strange, but I think I might of fixed it. My dad thought that maybe having the wireless adapter inside my laptop wasn't allowing the USB adapter to work, so he opened it up and unplugged one of the wires to it and now my USB adapter gave me internet access..
     
  5. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,538
    If it had been me I would have done a little bit more trouble shooting before giving up on the integrated wireless adapter, but it probably failed and getting an external adapter was the right thing to do. :) And, as long as it continues to work it can be used on any computer for the foreseeable future. Thanks for letting us know your solution, and I'm glad you found it.

    You can mark this solved using the [​IMG] button at the upper left of the page or just below the last post.
     
  6. xXTayRawrrXx

    xXTayRawrrXx Thread Starter

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    4
    Thanks so much for your time ! :)
    Seems to be working just fine~
     
  7. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,538
    You're certainly welcome. :)
     
  8. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1063833