1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Upgrading my labtop

Discussion in 'Hardware' started by ShadowTheAmazing, May 19, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. ShadowTheAmazing

    ShadowTheAmazing Thread Starter

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    51
    I wanna upgrade the CPU but i dont know what CPU I can get for my laptop

    http://www.cnet.com/products/acer-a...windows-8-1-64-bit-4-gb-ram-500-gb-hdd/specs/

    I want to install a i7 but I'm not sure if the motherboard supports it

    Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
    OS Version: Microsoft Windows 8.1, 64 bit
    Processor: Intel(R) Core(TM) i5-4200U CPU @ 1.60GHz, Intel64 Family 6 Model 69 Stepping 1
    Processor Count: 4
    RAM: 16264 Mb
    Graphics Card: Intel(R) HD Graphics Family, 1024 Mb
    Hard Drives: C: Total - 953339 MB, Free - 570836 MB; G: Total - 476907 MB, Free - 264167 MB;
    Motherboard: Acer, VA50_HW
    Antivirus: Windows Defender, Disabled
     
  2. ShadowTheAmazing

    ShadowTheAmazing Thread Starter

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    51
    I need to know if this processor will work?
    Intel® Core™ i7-5650U
     
  3. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    80,654
    First Name:
    Frank
    It looks like you already maxed it out with 16 GB of DDR3-1600 RAM.

    I seriously doubt its Intel Core i5-4200U processor can be upgraded to an Intel Core i7-5650U.

    If your intent is to upgrade the processor for a better gaming experience, it'll still be restricted by its Intel HD 4400 graphics.

    --------------------------------------------------------
     
    Last edited: May 19, 2015
  4. ShadowTheAmazing

    ShadowTheAmazing Thread Starter

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    51
    I want it for the ghz but if theres a chance for it not to work then idk if its worth taking the risk
     
  5. trogdo

    trogdo

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Messages:
    185
  6. ShadowTheAmazing

    ShadowTheAmazing Thread Starter

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    51
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1148496

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice