1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Video Color is Blue

Discussion in 'Digital Photography & Imaging' started by mycomputre, Jan 18, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. mycomputre

    mycomputre Thread Starter

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    38
    hi please help, i am having problem with my graphic when i watch any movie or film, the video color is mostly blue like red color fire colors are shown in blue i am using nvidia xfx 8400 graphic card and my pc is intel p4 d with 3ghz and 2gb RAM and 2 by 250 gb hard drive
    please help me
     
  2. gyrgrls

    gyrgrls Banned

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    1,637
    Make sure to turn off or uncheck "use overlays" in media player
    (WMP allows this under Tools | Options | Performance | Advanced )

    [​IMG]
     
  3. mycomputre

    mycomputre Thread Starter

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    38
    hello sir thanks for your post,, i have windows vista and i followed your command but there is no video accelration setting in media player what shall i do now?
     
  4. DerekC

    DerekC

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Messages:
    1,705
    Can you give any more details? When did this start? Was anything installed or uninstalled beforehand?

    Does it only happen with windows media player? Have you tried updating the driver?
     
  5. gyrgrls

    gyrgrls Banned

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    1,637
    Ouch... I am not too familiar with Vista, and its multitude of
    flavors. I use Windows 2000 , RHL , or CentOS on my computers.

    Perhaps this thread should be moved to the Vista / 7 forum instead?

    Anyway, acceleration can be tweaked, I do know that much.
    Try this link first, before giving up
     
  6. mycomputre

    mycomputre Thread Starter

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    38
    hello sir,, this strated happing about a month ago , now i dont exactly remember that even this happened coz i installed somthing or not , but since start i have not added orinstalled any hardware on my pc,, and this happens with any of media player that i play movie or videos in ,, but only if i play stuf in magix musc maker, it wil play it in original color,, please some help
     
  7. DerekC

    DerekC

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Messages:
    1,705
    Have you tried a system restore to a month ago?
     
  8. mycomputre

    mycomputre Thread Starter

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    38
    yes i did but it did not sorted the metter
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/791835

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice