1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: wifi router connects only to pc

Discussion in 'Networking' started by openground, Oct 27, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. openground

    openground Thread Starter

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Messages:
    11
    I had a WiFi network setup at my previous residence working fine. I recently moved and tried to set up my network again. My PC connects fine either by wan or lan, my other devices however Xbox, ps3, Samsung galaxy s3 cannot connect. My phone does connect but when trying to browse I receive a 404 error or a infinity page pops up asking to download software and confirm username.

    I have done a hard reset on my router.
    I tried setting up an unsecured connection my other devices still could not connect.
    Talked to Comcast they where useless.

    My isp: Comcast
    Router : Belkin ac 1200
     
  2. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,202
    First Name:
    Wayne
    can you log into the router and remove the wireless security and then see if you can connect
    if you can - put the security back on and see if you can connect
     
  3. openground

    openground Thread Starter

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Messages:
    11
    logged in removed secruity PC connects no issues however xbox,ps3, and phone fails. My phone connects but still while I try to browse 404 not found the requested url /search was not found on this server.
     
  4. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,202
    First Name:
    Wayne
    so even with no security - items that could not connect still cannot and nothing changed at all - is that correct

    do you have any PCs that are wireless at all ?
     
  5. openground

    openground Thread Starter

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Messages:
    11
    Correct my ps3,xbox and phone on a unsecured network I set up could not connect.


    My only PC connects fine either secured or unsecured. It uses my wifi connection currently.
     
  6. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,202
    First Name:
    Wayne
    lets see an xirrus from the PC

    and how much further away from the PC is the PS3/Xbox

    ------------------------------------------------------------------------
    Run Xirrus Wi-Fi Inspector
    Download and install

    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to copy the program across to the faulty PC
    Save the file to a USB flash drive or other removable media. Plug it into the working computer with internet access and copy the file and install the program.
    You will now need to take a screen shot and copy that back to the working PC and attach the screen shot in a reply on the forum here.

    http://www.xirrus.com/Products/Wi-Fi-Inspector.aspx
    Direct link to the program is here http://info.xirrus.com/Wi-FiInspectorConfirmation.html

    {If the above link does not work heres another link http://www.pcworld.com/downloads/file_download/fid,77196-order,4/download.html}

    Then run and install the program - on a wireless enabled PC/Laptop
    if you get an error - You need will need to have NET Framework installed for the WiFi Inspector to function.

    Run the program

    A user guide is available here http://www.xirrus.com/cdn/pdf/Xirrus-Wi-Fi-inspectorguide-1-2-1-RevB-6.aspx

    post a screen shot of the program running.
    if there are a lot of networks showing can you click on "networks" top lefthand area - so we can see all the network information.

    post which SSID name is yours, its located in the list, under network "Adapter Name" (1st column)

    To post a screen shot of the active window.
    1) hold the Alt key and press the PrtScn key. Open the Windows PAINT application (Start> All Programs> Accessories> Paint) and Paste the screen shot. You can then use PAINT to trim to suit, and save it as a JPG format file.
    OR
    2) if you are using Vista/Windows 7 you can use the "snipping tool" which is found in Start> All programs> Accessories> Snipping Tool

    To upload the screen shot to the forum, open the full reply window ("Go Advanced" button) and use the Manage Attachments button to upload it here.
    Full details are available here http://library.techguy.org/wiki/TSG_Posting_a_Screenshot

    Note:
    For a reliable (or robust as the Xirrus user guide says) wireless connection you need a signal of about -70 dBm or better. "A desirable signal level for a robust Wi-Fi connection will be green".
    note: the signal level is a negative number, so for example -88 is worst and -40 is better

    If you are using the Mac OS then use http://www.istumbler.net/ or
    if you want to optimise base station position and signal strength / dead spots use
    http://www.chimoosoft.com/products/apgrapher/ which has a graph function to monitor signal
    ------------------------------------------------------------------------
     
  7. openground

    openground Thread Starter

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Messages:
    11
    xbox is about a foot away from the pc, ps3 is about 20ft.

    openground is my network my PC is currently using.

    [​IMG]
     
  8. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,202
    First Name:
    Wayne
    signal seems OK
    log into the router and check there is no mac filtering in place
    also is the wireless in the router just setup to "N" and you dont have "N" adapters - not sure what is on the xbox or ps3 off the top of my head - but would expect ps3 to be "N"
     
  9. openground

    openground Thread Starter

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Messages:
    11
    checked to is if there was mac filtering and it is currenlty disabled. I switched it over to G and tried my xbox and phone with no sucess.
     
  10. openground

    openground Thread Starter

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Messages:
    11
    figured i would post this as well

    [​IMG]
     
  11. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,202
    First Name:
    Wayne
    clutching at straws now change the SSID to less characters - say 4
    remove the security
    disable wps
     
  12. openground

    openground Thread Starter

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Messages:
    11
    I disabled wps changed my ssid to 4 characters. PC still connected on wifi, my other devices still failed.
     
  13. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,202
    First Name:
    Wayne
    ok- i think I'm out of immediate ideas now ..... I'll have a think
     
  14. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,202
    First Name:
    Wayne
    lets see an ipconfig /all from the PC

    and post the network settings for the PS3


    ------------------------------------------------------------------------
    ipconfig /all
    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post the results in a reply here.
    Save the file to a USB flash drive or other removable media. Plug it into the working computer with internet access and copy the file and paste here.

    We would like to see the results from an ipconfig /all - post back the results in a reply here.

    Hold the Windows key and press R, then type CMD then press Enter to open a command prompt box
    (A new dialogue box - black with white font, will appear on screen ):

    In the command prompt window that opens, type the following command:

    Note that there is a space before the /ALL, but there is NOT a space after the / in the following command.

    ipconfig /all > network.txt & network.txt

    It will export the results into notepad and then automatically open the notepad and display on your screen.

    Now all you need to do is copy and paste those results into a reply here
    to do that:
    From the notepad menu - choose Edit - Select all
    all the text will now be highlighted
    Next
    From the notepad menu - choose Edit - Copy

    Now go back to the forum - goto the reply and then right click in the reply box and paste the results.
    The results from the notepad should now appear in the forum reply.
    ------------------------------------------------------------------------
     
  15. openground

    openground Thread Starter

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Messages:
    11
    Windows IP Configuration
    Host Name . . . . . . . . . . . . : spqr-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : Belkin
    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 78-44-76-8C-75-8D
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
    Connection-specific DNS Suffix . : Belkin
    Description . . . . . . . . . . . : Ralink RT61 Turbo Wireless LAN Card
    Physical Address. . . . . . . . . : 78-44-76-8C-75-8C
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::689b:6524:d67d:cff4%14(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.52(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, October 27, 2012 8:38:23 AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, January 18, 2038 8:14:07 PM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 360203382
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-16-6C-43-BD-54-04-A6-28-D2-15
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.26.56.26
    156.154.70.22
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
    Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-26-83-38-3A-4C
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Ethernet adapter Local Area Connection:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.wa.comcast.net.
    Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection
    Physical Address. . . . . . . . . : 54-04-A6-28-D2-15
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:10b8:38c1:9d12:7ad6(Preferred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::10b8:38c1:9d12:7ad6%18(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
    Tunnel adapter isatap.Belkin:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : Belkin
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1074318

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice