Solved: Window did not find antivirus on computer yet avast 6.0128 is intalled and wo

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

wakss3

Thread Starter
Joined
Sep 11, 2010
Messages
74
Hi folks,
I use hp compaq 6730s window vista, 32 bits, i discovered lately that there is always a security icon at the system tray showing "windows did not find antivirus software on this computer" do you want to monitor it your self if you have antivirus, if i insist window should monitor it then i always get the message in the above quote. NB My window is up to date using window update.

Best regards.
Wakss3.
 

wakss3

Thread Starter
Joined
Sep 11, 2010
Messages
74
@phantom, i have downloaded and run the security centre reset but it did not resolve the problem @geek assist, avast is up to date and working fine as at the time am typing this msg. thanks
 

wakss3

Thread Starter
Joined
Sep 11, 2010
Messages
74
ok i will uninstall and re install @phantom, will give u feedback soon.
 

wakss3

Thread Starter
Joined
Sep 11, 2010
Messages
74
I have done it and its ok now, all the button at the security centre are now green. thanks phantom.
could the cause be as a result of disabling automatic updating from avast because sometimes when am on a limited internet data plan, i chose to update manually say 5 days interval so as to preserve my data mb? OR
because recently i install microsoft security essential antivirus but when i realised that it is not good to have 2 anti virus on the same machine, i removed the security essential. leaving only avast?.

THANKS.
 
Joined
Aug 1, 2003
Messages
51,988
Since he's not here right now, I'll try to answer your questions.

No, updating has nothing to do with it. I understand what you mean because I have a limited plan, too, and I don't want things updating unless I tell them to update. You just have to do that sometimes. But try to keep it updated if you can.

Windows probably got confused when you uninstalled Security Essentials. It was watching that one and when it disappeared, it thought you didn't have any anti-virus. But it's good that you got it all taken care of. :D

You can mark your thread "solved" using the button at the top of the page.
 

wakss3

Thread Starter
Joined
Sep 11, 2010
Messages
74
Elvandil, thanks alot, i now understand better.
God bless everyone.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top