1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Windows 7 hangs/freezes on start up

Discussion in 'Hardware' started by gripman67, Jan 2, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. gripman67

    gripman67 Thread Starter

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    26
    Hi, recently my fujitsu tablet has been freezing/hanging when i've been trying to start it up.
    I can't get to the desktop and it just laggs/freezes on "welcome"...

    It runs fine on safe mode and i've run an anti-virus scan with malbytes and no viruses have come up.

    The OS is windows 7 -64 bit.

    Please help
     
  2. captainron276

    captainron276

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    3,930
    First Name:
    Ron
    To help us help you,please use the TSG System Info tool to let Tech's know the specs of your computer: http://static.techguy.org/download/SysInfo.exe Copy and paste the results here in your thread. You can use the TSG Info to fill in your computer information in your user profile as well.

    Also, if its a brand name system like an Acer,Dell or HP, please post the exact model of the system.
     
  3. gripman67

    gripman67 Thread Starter

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    26
    Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
    OS Version: Microsoft Windows 7 Professional, 64 bit
    Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 460 @ 2.53GHz, Intel64 Family 6 Model 37 Stepping 5
    Processor Count: 4
    RAM: 3891 Mb
    Graphics Card: Intel(R) Graphics Media Accelerator HD, 1721 Mb
    Hard Drives: C: Total - 215979 MB, Free - 159131 MB; D: Total - 234885 MB, Free - 222342 MB;
    Motherboard: FUJITSU, FJNB219
    Antivirus: Microsoft Security Essentials, Updated and Enabled

    Brand is fujitsu

    thanks
     
  4. captainron276

    captainron276

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    3,930
    First Name:
    Ron
  5. gripman67

    gripman67 Thread Starter

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    26
    which safe mode do i run it in?
     
  6. captainron276

    captainron276

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    3,930
    First Name:
    Ron
    Does not matter, your choice as it will not need the internet to run.
     
  7. gripman67

    gripman67 Thread Starter

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    26
    I've run a full disk scan and attempt to fix the errors... however the chkdsk scan is going very slowly compared to previous scans i've had in the past\

    it has also come up with

    "File record segment 101260 is unreadable.
    "File record segment 101261 is unreadable. "
     
  8. captainron276

    captainron276

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    3,930
    First Name:
    Ron
  9. gripman67

    gripman67 Thread Starter

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    26
    sorry for the noob question.. but which one do i use?
    Do i post the results of the status of my HD once it's done.

    btw thanks alot for ur help so far
     
  10. captainron276

    captainron276

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    3,930
    First Name:
    Ron
    How long have you had this computer?

    Let me see if I can get some info on your computer's HD.
     
  11. gripman67

    gripman67 Thread Starter

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    26
    i've had this tablet for exactly 2 years now... but i had it re-imaged around 2 months ago
     
  12. captainron276

    captainron276

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    3,930
    First Name:
    Ron
    I would try #6. Fujitsu Diagnostic Tool.
     
  13. gripman67

    gripman67 Thread Starter

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    26
  14. captainron276

    captainron276

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    3,930
    First Name:
    Ron
    Rats :( Just tried it also with no luck. Where did you take your computer to get it re-imaged?
     
  15. gripman67

    gripman67 Thread Starter

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    26
    I took it to my college's technical service department and they just re-imaged the tablet.
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1083484

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice