Solved: Windows Live Mail not deleting from Server

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

itcmp2002

Thread Starter
Joined
Apr 1, 2010
Messages
5
Hi

Ive been using Windows Live Mail for months and assumed that it was deleting the emails I deleted from my Hotmail accounts from the server.

It is not deleting them and I cannot find out how to instruct it to do so

Can anyone help please
 

EAFiedler

Retired Moderator
Joined
Apr 25, 2000
Messages
14,172
Hi itcmp2002

Welcome to Tech Support Guy Forums!

In Windows Live Mail:
Tools > Accounts > (Account Name) > Properties button > Advanced tab
Remove the check mark from: Leave a copy of messages on server
Apply, OK, Close to save and close.

When Windows Live Mail next checks for messages it will delete all the e-mails off the server, so it may take a few minutes longer to complete that task.


Let us know if that works for you or not.
 

EAFiedler

Retired Moderator
Joined
Apr 25, 2000
Messages
14,172
The above post applies if you have Hotmail setup using POP3 settings.

How did you setup Hotmail in Windows Live Mail? Did you configure the server settings or did you let Windows Live Mail configure them for you?
If you let Hotmail configure the settings it is most likely an HTTP account which will leave the messages on the server. This way you can access your Hotmail messages from any computer.
 

aka Brett

Banned
Joined
Nov 25, 2008
Messages
16,918
Yes
I have to log into the web interface to delete my hotmail messages
Using windows live with hotmail is just a convienance
 

itcmp2002

Thread Starter
Joined
Apr 1, 2010
Messages
5
Hi

Thanks for the replies, I was going to say that I have no advanced tab for these accounts but having read your second post, I now understand. I did let Live Mail set it up for me so it is as you said html not pop.

I think I did this originaally because pop was putting all the mail into the inbox and I have a quite complicated folder structure on these accounts.

I'll just have to find out the pop setting and re-set up the accounts and hopefully it will fix the problem.

Thanks for the help
 

aka Brett

Banned
Joined
Nov 25, 2008
Messages
16,918
I take back what I said
I just tried it and it did delete them this time
perhaps an update or something?
 

EAFiedler

Retired Moderator
Joined
Apr 25, 2000
Messages
14,172
These are the pop3.live.com settings:

POP: pop3.live.com
SMTP: smtp.live.com

Incoming server (POP): 995
Outgoing server (SMTP): 587

My outgoing server requires authentication, Yes.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top