1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved: Windows Vista Home Premium

Discussion in 'Games' started by danehunter637, Mar 28, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. danehunter637

    danehunter637 Thread Starter

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    5
    well heres my problem

    i have a Windows Vista Home Premium, i got it about 2 months ago

    ive heard that other people have been able to install Warcraft 3 on it so im assuming its possible

    when i first tried to install it said "need directx 9.0 or higher" somethen like that

    so i took care of that and now its good

    but now it says "windows NT is not supported for war3"

    so is there anything i can do or is it hopeless?
     
  2. bigdor

    bigdor

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    12
    If you've only installed DirectX 10, try installing DirectX 9.0c on top of it. I read somewhere that DirectX 10 might leave some files out needed by older games.
     
  3. Gulo Luseus

    Gulo Luseus

    Joined:
    May 12, 2007
    Messages:
    2,464
    You cant install DX 9, as it is a backward step. You can go up, but not down.
    Hopefully its easy to fix. Put the cd in th erdrive to install, then close any autoplay or dialog or error boxes that come up. Open my computer, right click on the cd drive, then choose open. Find the installer prog, right click on ot, and properties. Choose compatability at the top, then click the box that saya run as xp sp2. Should be fine after that :)
     
  4. danehunter637

    danehunter637 Thread Starter

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    5
    hmmm thank you


    and i just tried it but its still saying that it its not supported

    :(
     
  5. bigdor

    bigdor

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    12
    The installer will not formally install an earlier version on your system, but it will replace any missing or damaged files from that version onto your system. This is what was meant by installing over the original version. (y)
     
  6. Gulo Luseus

    Gulo Luseus

    Joined:
    May 12, 2007
    Messages:
    2,464
    Dang it... I have been trying to install another game, and I get the same prob. Thers no installer, so I cant go for compat mode.. I will try warcraft 3 today, see if I can at least get THAT one working....<g>
     
  7. Gulo Luseus

    Gulo Luseus

    Joined:
    May 12, 2007
    Messages:
    2,464
    Big, I know what you are saying, but the DX isnt corrupt, its just a version released after the game that it wont recognise. Even after a DX9 install, it recognises all files as more recent, so it doesnt replace them. The wonders of MS...
     
  8. danehunter637

    danehunter637 Thread Starter

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    5
    I apologize if this sounds stupid and/or redundant

    but just to make sure we're on the same page, we are talken about
    windows vista home premium right?


    so gulo r u also trying to install war 3?
     
  9. Gulo Luseus

    Gulo Luseus

    Joined:
    May 12, 2007
    Messages:
    2,464
    dane, I was going to try and install and see if I can find a way to do it, but it involves me finding the gamne first <g>
     
  10. danehunter637

    danehunter637 Thread Starter

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    5
    oh my bad, i thought u already had the game

    dident mean to rush u

    well actually its letting me install now but i think my cd is too scratched for me to install, so ima have to buy me a new one

    but yeah your idea did work

    thank you very much :)
     
  11. like 45 ninjas.

    like 45 ninjas.

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Messages:
    170
    Please mark this thread SOLVED: using the thread tools menu.
     
  12. Gulo Luseus

    Gulo Luseus

    Joined:
    May 12, 2007
    Messages:
    2,464
    I know thread is closed but just a quick clarification.. I DO have warcraft 3, when I said I had to find it, I menant the disk itself :)
    There are about 3 000 of them here, in boxes, and another couple of 1000 in big CD boxes. One day, I will organise them.. I hope.. :)
     
  13. danehunter637

    danehunter637 Thread Starter

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    5
    haha thats cool

    have fun :)

    and thank u for ur help
     
  14. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/697979

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice