(Solved) Windows XP Hide function

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

eddie5659

Thread Starter
Moderator
Malware Specialist
Joined
Mar 19, 2001
Messages
37,259
Hiya

Not sure how to explain in a title, but this is what I mean :)

In Windows 2000, and I think Me, when you click on Start | Programs, it only shows you the programs that you use on a regular basis.

For example, at work I only use a few programs, and Notepad. When I use the start | Programs bit, these are the only ones that show up (2000).

I have XP at home, and its a pain in the you know where, when I have to scroll thru all those things, etc. Is there a way for this to be made possible on XP?

Thanks in advance

eddie
 
Joined
Mar 20, 2003
Messages
4,823
Right Click your Start Button and Click Properties

Click the Start Menu Tab

Click Start Menu radio button

Click Customize

Click the Advanced tab

In Start Menu items window, scroll down to Scroll Programs

Put a check mark against it,

Click OK, Apply then OK
 

eddie5659

Thread Starter
Moderator
Malware Specialist
Joined
Mar 19, 2001
Messages
37,259
Thanks, putasolution,

Nothings happened at the moment, but I'll see if a reboot helps.

Will let you know :)

eddie
 

eddie5659

Thread Starter
Moderator
Malware Specialist
Joined
Mar 19, 2001
Messages
37,259
I'm using it as normal, but nothings hiding yet :(

I'm in Classic Start Menu, if that makes a difference

eddie
 
Joined
Jan 30, 2004
Messages
820
try chaning to the xp way it might help. ALthough i dont really understand what you want. maybe a screen shot.

too take a screenshot press prnt screen>>>go to paint(start,all programs,accesories,paint.exe)>>paste the screenshot you took and upload it
 

eddie5659

Thread Starter
Moderator
Malware Specialist
Joined
Mar 19, 2001
Messages
37,259
Can't really do a screenshot,a s I only have the one PC.

However, on this page (too large to upload), is what I'm trying to explain.

If you look at Figure 1-4, it shows the Programs list. Now, in other versions of Windows, if you're say, only using the first 3 in that list, these will only be shown, and the others will be hidden.

http://www.csubak.edu/ssric-trd/SPSS/spss9/9-1.htm

Its not the full picture, but its like finding a needle in the haystack :p

I can try and get a screenshot on Monday at work, though

Thanks

eddie
 

eddie5659

Thread Starter
Moderator
Malware Specialist
Joined
Mar 19, 2001
Messages
37,259
It worked for once, but then not again. I guess its a time thing, go to get used to what I use.

Thanks, I'll mark this Solved :)

eddie
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top