Sony DRU-810A suddenly stopped working

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. The original thread starter may use the Report button to request it be reopened but anyone else with a similar issue should start a New Thread. Watch our Welcome Guide to learn how to use this site.

GSer

Thread Starter
Joined
Jan 9, 2007
Messages
4
I have been using this burner -- with absolutely no problems -- for a little more than a year.

All of a sudden, I tried to burn a mp3 disk (using Roxio) and got this message:

"The Disc in the recorder is not the proper media for this project. Insert a blank CD or a CD with enough free space to record the project."

There is nothing wrong with the blank (Sony) disks. They work fine in my computer at work.

I also tried burning with Nero and got the same result.

The burner does not seem to be able to recognize the disk. After inserting a disk, I hear a clicking sound. Plus, I do not get the usual prompt that asks me what I want to do with the disk.

Can this problem be fixed? And, if so, how? Any help would be greatly appreciated.
 
Joined
Aug 12, 2006
Messages
17,421
you could try a cleaning CD.Can you play cds in it fine. How much use has it had it could be worn out.
 

GSer

Thread Starter
Joined
Jan 9, 2007
Messages
4
Many thanks for the response.

No, CDs won't play in it either.

I spoke with a friend last night who, like you, suggested that it might need cleaning. So, I will get one of those cleaning disks.

Like you, he also suggested that if the cleaning doesn't work, it just might be worn out.

I would describe my use of the burner as regular -- but not heavy. I just think these things should last more than a year.

I'll let you know if the cleaner works. If it doesn't, I will probably have to call one of those geek services to replace it, since I don't feel confident it my ability to do it myself.
 

MysticEyes

Banned
Joined
Mar 30, 2002
Messages
4,825
Cleaning seldom helps.

There is nothing wrong with the blank (Sony) disks. They work fine in my computer at work.
That really doesn't mean much when trouble shooting.

Seeing as it doesn't read either, go into Device Manager and find the Sony, right click on it and choose Uninstall then re-boot. See if that fixes it.
 

GSer

Thread Starter
Joined
Jan 9, 2007
Messages
4
MysticEyes said:
Seeing as it doesn't read either, go into Device Manager and find the Sony, right click on it and choose Uninstall then re-boot. See if that fixes it.
Thanks. I will try it at home tonight.
 

GSer

Thread Starter
Joined
Jan 9, 2007
Messages
4
MysticEyes said:
Seeing as it doesn't read either, go into Device Manager and find the Sony, right click on it and choose Uninstall then re-boot. See if that fixes it.
Nope. Didn't work. Any other suggestions? Please? Before I buy/try one of those cleaning disks?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. The original thread starter may use the Report button to request it be reopened but anyone else with a similar issue should start a New Thread. Watch our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top