Sound Card not recognized

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

stmeece

Thread Starter
Joined
Aug 19, 2001
Messages
26
Win 98, 12Ghz AMD, 128MB RAM 120GHD Windows media 7.12 player or realplayer V10 cant find my audio hardware. Winamp plays OK. I get sound from winamp but not the other 2. This is a fresh install of media player and winamp v5. My sound card is soundblaster live 5.1. In system properties on the device list it says sound video and gamecontrollers are working properly, but under other devices it shows unknown pci card multimedia audio devices.
When I try to run the sounblaster setup cd it can't find any soundblaster devices.

Thanx in acvance for your help.

Steve
 
Joined
Aug 2, 2004
Messages
3,370
Interesting that WinAmp isn't having a problem!

I guess I'd remove the Sound Card, and Boot the sytem.

Go to Device Mgr and see if the Sound Card's entry(s) are still there.

If yes, Remove them.

Shutdn the system.

Reinstall the Sound Card and re-boot.

When the Card is found by Windows...install it using the CD if available.

Check Device Mgr, making sure that all entries are correct.

Either go directly to test the Player applications OR re-install them (preferably).

Report back on results.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top