Sound Driver ?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Efcandme

Thread Starter
Joined
Sep 27, 2006
Messages
47
Hi .......can any body help me ..i,ve lost my sound,...my computer can not go back to factory settings.....am up and running again , but the sound has gone .....can i download a driver, so i can listen to music again...........my PC is a Philips Freeline.......am a novice at computers so if any one can help, i,d be very grateful ........many thanks Efc....sorryIF am in the wrong area......were should i go.?
 

Guyzer

Guy
Joined
Jul 3, 2004
Messages
12,131
You posted in the wrong forum. I'll ask a mod to move it for you.
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
What is the exact model of your Phillips computer? Look on the label, what does it say there?
 

Efcandme

Thread Starter
Joined
Sep 27, 2006
Messages
47
it says.........intel pentium 4processer530.........512 MB DDR........160GB HDD(7200rpm).......16x DVDRW MULTI (DOUBLE LAYER).......ATI RADEON 9250 128 MB.........WLAN (802.1 1b/g)........hope this is what you are after ....many thanks...
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
That's not the label I was thinking of. Is that the only label on the machine?
 

Efcandme

Thread Starter
Joined
Sep 27, 2006
Messages
47
....Tryed what you said, and still no sound.......(BOX FOR MUTE UNCHECKED)
 
Joined
Feb 17, 2006
Messages
1,850
Right-click on My Computer, go to Properties in the popup menu, go to the Hardware tab, and then click the Device Manager button.

In the list of devices, do you see anything with a yellow exclamation point or red X on it?
 

Efcandme

Thread Starter
Joined
Sep 27, 2006
Messages
47
YES...its..... C-MEDIA AC97 AUDIO DEVICE... .........I have tryed to uninstall and reinstalling it,........ but keeps coming up corrupt.......this device cant start CODE 10
 
Joined
Feb 17, 2006
Messages
1,850
What is your motherboard model? It should be silkscreened onto the board itself. Some newer audio chipsets have issues with certain Windows updates.
 

Efcandme

Thread Starter
Joined
Sep 27, 2006
Messages
47
Sorry dont know my motherboard model.........were will i find that ?........i no its inside the tower......will i have to look inside for it......or will it be in a manual.......
 
Joined
Feb 17, 2006
Messages
1,850
Umm, "It should be silkscreened onto the board itself."

Open the case, you should see the name/number printed on the big circuit board, usually between two of the white slots.

You could also look here for more details on your specific system, it may tell you how to find the machine's exact model number:
http://tinyurl.com/2kyy8q
 
Joined
Feb 17, 2006
Messages
1,850
I'd say "probably" but I really don't think it's necessary... it's like buying a new car because the old one doesn't start.
 

tony007

Banned
Joined
Jun 17, 2005
Messages
1,343
To find your motherboard model number goto start command prompt type in dxdiag the page that comes up should show your motherboard model number.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top