1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

SP2 Add/Remove Programs Prob

Discussion in 'Windows XP' started by bigbuck, Sep 7, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. bigbuck

    bigbuck Thread Starter

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    13
    I installed XP SP2 about a month ago. 266Mb .......Windows XP-KB835935-SP2-ENU, Self Extracting Cabinet

    Everything appeared to go well, no obvious problems, no crashes, no clashes etc.

    One slight problem was that I noticed that the list of programs in "Add/Remove Programs" in the Control Panel has been affected.

    It no longer lists all the programs installed on this computer. It sorts the programs by 4 criteria; Name, Size, Frequency of Use and Date Last Used.

    Now none of these list gives me a full list of all programs..... Name gives me only 6 programs beginning with the letter 'A' ????, Size gives me 12 assorted programs, and Frequency of Use and Date last used give me more programs, but not an entire list.

    I had not initially worried about this problem, but recently I had to uninstall a program first in order to install a newer version. I was unable to find this program ANYWHERE in Add/Remove Programs.

    To be sure the SP2 installation had gone correctly, I ghosted back to SP1 from my external backup HDD and reinstalled SP2. Same problem....Add/Remove Programs List was full on SP1 and incomplete on SP2!!

    I have since ghosted SP2 to this backup HDD, so can not revert to SP1.

    Fortunately I had a third party program (Toni Arts- Easy Cleaner) which had an uninstall facility which had a full list of all programs on this computer (interestingly even SP2..which does not appear on my Add/Remove Programs List). I used this program to do the uninstall.

    Can anybody offer me some assistance/advice on how to rectify this problem. I have searched the internet for similar problems, but been unable to find any.

    Thanks,

    Buck
     
  2. natcom

    natcom

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Messages:
    2,243
    well im sure you know SP2 still have some bugs doing a reinstall of sp2 can fix that problem you are having or uninstall sp2 but before you restall sp2 backup your system you never know what can happen
     
  3. bigbuck

    bigbuck Thread Starter

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    13
    Thanks....

    But I DID have a backup and I DID reinstall SP2

    Same prob ...

    Program list is fine in SP1
    Messed up in SP2

    Buck
     
  4. natcom

    natcom

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Messages:
    2,243
    well you will have to wait for ms to fix some of those bugs or take of SP2 and wait for when everything is good i my self dont have SP2 on my machine but i dont really need it now
     
  5. bigbuck

    bigbuck Thread Starter

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    13
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/271432

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice