speaker hum

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

winters

Thread Starter
Joined
Feb 3, 2005
Messages
1
I have two samson resolve 50a speakers that *hums* when connected directly to the back of my presario computer (through a 1/8 inch to two rca chord). However, when I connect them directly into my ipod or mixing board they don't hum and they sound great. Meanwhile, if I listen to headphones through the out jack of my computer I don't hear a hum.

How can I connect these great speaker to my computer?
 
Joined
Aug 17, 2003
Messages
17,584
The "hum" indicates a poor earth connection on the sheild of the cable, or an "earth loop" where the ground of the computer is not the same as the ground of the speaker amplifier supply.

Most likely its a connection issue somewhere.
 
Joined
Sep 1, 2004
Messages
1,756
You may be plugging the speakers into an amplified output, try the line-out or headphone-out.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top