Solved Speakers stopped showing up (HDMI) in Win10

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Spade64

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2009
Messages
64
My speakers won't show up in Windows 10 when plugged into my monitor over HDMI to my Nvidia graphics card. They were working last night before some updates were installed via Windows Update. Now they're not showing up at all, but Windows says the system hasn't been updated in over 10 days so it can't restore. I already tried reinstalling Nvidia and Realtek drivers. They work when plugged into the motherboard.
 
Joined
May 12, 2011
Messages
7,933
First Name
Jim
Brand and model of the monitor?

The few monitors that I've used with speakers, required an audio cable connection to the PC for the speakers to function. The monitors (that I used) didn't process audio from the HDMI input for the speakers.
 

Spade64

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2009
Messages
64
Brand and model of the monitor?

The few monitors that I've used with speakers, required an audio cable connection to the PC for the speakers to function. The monitors (that I used) didn't process audio from the HDMI input for the speakers.
Not sure if you read my post, but the monitor doesn't have speakers, the speakers are plugged into it via a headphone/aux port/cable, and the monitor has been getting audio from HDMI and putting it through to the aux port for years. Literally just installed some updates and restarted the computer and it stopped working. The monitor is an Asus VS239H-P though.
 
Joined
May 12, 2011
Messages
7,933
First Name
Jim
I did. I just haven't seen a monitor (except for what I've noted above) which had audio outputs so I wanted to look over the specs/manual.

In any case, ensure the default audio device is still set to that monitor/HDMI port.
 

Spade64

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2009
Messages
64
Oh weird, all of my monitors have had audio outputs. It's not that it's not set to use that audio device (I switch audio devices all the time). It's that it doesn't show up in the list of audio devices at all.
 

Spade64

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2009
Messages
64
Solved: unplugged my ethernet, restarted into safe mode, ran DDU, restarted into normal, ran Nvidia driver installer. Weird.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top