1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Spyware Doctor; Removing old registration.

Discussion in 'All Other Software' started by J.N., Mar 19, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. J.N.

    J.N. Thread Starter

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    5
    Hello.

    I once had a registered version of Spyware Doctor on my PC, but it expired. (XP). I saw that Google was offering a basic, fully functional version for free via Google Pack. I downloaded this after uninstalling my older expired version only to see that the new one would not update. It gives me an error suggesting that my subscription is invalid. I have found that my old subscription is still under the Help! > About section.

    I have tried uninstalling all instances, and deleting all registry data under PC Tools and Spyware Doctor folders to no avail. I asked PC Tools about this, but they were unwilling to give me a quick solution that I was asking for. So, does anyone have a solution for this that I can do on my own, without including a third party? Thanks,

    -J.
     
  2. tacoman359

    tacoman359

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    868
    It must be saved in the registry. I would suggest uninstalling Google Pack before going into the registry to avoid confusion. Press Start, then Run..., and type "regedit" and press enter. Press ctrl+f once the registry editor pops up. Type "spyware doctor" and search. Look for a registry key that contains your old Spyware Doctor registration information, and delete it. If you can't find it, type "pctools" and search again. Check again, and if you find it, delete that key, and reinstall the Google Pack and see if it works.
     
  3. J.N.

    J.N. Thread Starter

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    5
    Thanks for the response tacoman359.

    I tried your suggestion, but did not find anything significant. I also tried searching the serial and username to no avail.
     
  4. tacoman359

    tacoman359

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    868
    I've got no idea then. It looks like the software is glitchy because I Googled it and found results of it just being the trial/demo version. If you haven't tried reinstalling the paid version from PCTools, you should try that and then uninstall again. You should try both new and old versions.
     
  5. J.N.

    J.N. Thread Starter

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    5
    There's a paid version, which if you do not have a key only detects the problems and does not fix them, and there's a new version (Google Pack) that does both but without some features.
    I don't believe installing a new version lets you replace the key. The only way to do it is go through PC Tools. I wish to leave them out. They do not want to tell me where the file/registry entry is. If anyone has fixed this problem, please let me know.
     
  6. tacoman359

    tacoman359

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    868
    Most of the time when you uninstall something, it gives you the option to remove license information. Are you sure that Spyware Doctor does not do this?
     
  7. J.N.

    J.N. Thread Starter

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    5
    Yes, I am positive.
     
  8. cordiafreaks

    cordiafreaks

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    6
    for old versions of Spyware Doctor (eg. version 4) you can use this method to remove the registration key.


    1. Please close Spyware Doctor, exit it from your system tray (bottom right hand corner)

    2. In 'Run' enter the following command

    "C:\Program Files\Spyware Doctor\swdoctor.exe" /RL

    3. Press the "OK" button, the Run window will disappear.

    4. Restart Spyware Doctor and click on Help-About. You will now be able to see the 'Register Now' button.


    Hope this helps someone! (y)


    Anyone who knows a similar procedure for version 5.5, I'd appreciate any info.... cheers
     
  9. J.N.

    J.N. Thread Starter

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    5
    Thank you very much cordiafreaks. This worked for me under 5.5. I really appreciate it. Until now I had found no other methods. If I do, however, I will post it here.
     
  10. cordiafreaks

    cordiafreaks

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    6
    Not a problem J.N.

    Glad to help you out! Have a nice day!
     
  11. myztic

    myztic

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    1
    To reset the Spyware Doctor license code, follow the steps show below:

    1. Save the following file, ArmAccess.dll into C:\Windows\System32\

    http://support.pctools.com/manager/downloads.php?file=ArmAccess.dll

    2. Save the following file, SpywareDoctorReset.exe to your Desktop

    http://support.pctools.com/manager/downloads.php?file=SpywareDoctorReset.exe

    3. If Spyware Doctor is active you will need to fully Shut it down. Right click on the Spyware Doctor system tray icon and select 'Shutdown'

    4. Double-click on the SpywareDoctorReset.exe file that was downloaded in step 2.
     
  12. cordiafreaks

    cordiafreaks

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    6
    fantastic!!! thankyou so much... this is exactly what I was after! (y)
     
  13. tripplejjj

    tripplejjj

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    2
    It works! Thanks.
     
  14. golferbob

    golferbob

    Joined:
    May 18, 2004
    Messages:
    3,896
    i have the same problem coming up soon. i just don't know how to save the file in step 1 to " c:\windows\system32\
     
  15. tacoman359

    tacoman359

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    868
    If you're using Firefox, then the default file save location is to your desktop. Click Start, Run..., then type C:\Windows\System32\ and press enter. Now drag that file into the folder that popped up.

    If you're using Internet Explorer, then download the file and click Save. Now type C:\Windows\System32\ in the File name: field, and press Save.
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/695006