1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

stalling

Discussion in 'Web & Email' started by sewdeb1, Nov 21, 2001.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. sewdeb1

    sewdeb1 Thread Starter

    Joined:
    Nov 21, 2001
    Messages:
    16
    HELP!! When I am on the internet, I stop receiving, then start after a minute, then stall again, over and over. I have a new hard drive.
     
  2. $teve

    $teve

    Joined:
    Oct 9, 2001
    Messages:
    9,396
    sewdeb......could you post your system specs if possible,it gives us a little more insight into your problem.... and o/s(what version of windows your using?)
    thanx;)
     
  3. Del

    Del

    Joined:
    Aug 31, 2001
    Messages:
    3,452
    Yes, and how do you connect to the internet? Dial up, cable, DSL?
    Del
     
  4. sewdeb1

    sewdeb1 Thread Starter

    Joined:
    Nov 21, 2001
    Messages:
    16
    uhm, My mother posted about the problem, this is her son. But she wanted me to post system specs. Basically the problem is we can connect w/ no problems, but random stalling. Most of the time you'll stay on for few minutes, then itll stall(stall = stay connected with no data sending/recieving). Also I use 56k dialup w/ earthlink.net. I tried reinstalling Earthlink software, I tried using only My Connection for a dialup setup, I tried using a different Dial-Up number. This started when I replaced my fatally old hard drive. At the same time I got a new modem(as posted below). I think it COULD be modem drivers but I cant find any for my specific modem. Also maybe TCP/IP setup.

    MODEM: U.S. Robotics 56k PCI Software Modem(with S10=255 for added stability code)

    OPERATING SYSTEM: Win 98 2nd Edition

    Other: Pentium III 550, 256 RAM

    Anything else?
     
  5. sewdeb1

    sewdeb1 Thread Starter

    Joined:
    Nov 21, 2001
    Messages:
    16
  6. sewdeb1

    sewdeb1 Thread Starter

    Joined:
    Nov 21, 2001
    Messages:
    16
    Some help....Anyone
     
  7. Linkmaster

    Linkmaster

    Joined:
    Aug 11, 2001
    Messages:
    2,872
    Hi sewdeb1,
    I know it is frustrating but hang on a little longer. People here would rather research and answer correctly than answer immediatly with the wrong answer. Have you emptied your temporary internet files late?
     
  8. sewdeb1

    sewdeb1 Thread Starter

    Joined:
    Nov 21, 2001
    Messages:
    16
    been there, done that.
     
  9. eddie5659

    eddie5659 Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Mar 19, 2001
    Messages:
    35,718
    Hiya

    Have you tried a repair?

    Control panel | AddRemove. Doubleclick Microsoft Internet Explorer. Choose Repair, apply and restart.

    Regards

    eddie
     
  10. sewdeb1

    sewdeb1 Thread Starter

    Joined:
    Nov 21, 2001
    Messages:
    16
    That could be it, but I doubt it. I play MMORPG and FPS games alot when Internet Explorer isnt running. It still stalls when im playing those.
     
  11. eddie5659

    eddie5659 Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Mar 19, 2001
    Messages:
    35,718
    Ah, so it stalls on and offline....

    Have you defragged lately? Also, whats your startup content like? Run and type MSINFO32. On the left choose Software Enviroment, then Startup Programs. Copy/paste the list.

    Regards

    eddie
     
  12. sewdeb1

    sewdeb1 Thread Starter

    Joined:
    Nov 21, 2001
    Messages:
    16
    Answering some of your questions:

    Ah, so it stalls on and offline....

    I think you mean the COMPUTER is stalling. No, my INTERNET CONNECTION is stalling. I can keep connected but no data sends or recieves. My computer runs fine.

    Have you defragged lately?
    9 days ago.

    I tried repairing IE 5 but while it was scanning for errors to repair it kept trying to run grpconv.exe about 1/4 through the IE scan. grpconv.exe wouldnt run...some fatal error. So anyways, I figured IE was pretty screwed up. I downloaded IE 6, ran the setup, all was well. I had to reboot. AGAIN when it was it was updating system settings in windows it tried to run grpconv.exe about a billion times. Each time it couldnt because of some fatal error kept closing it down. So I had to shutdown, load windows in Safe mode and turn off my startup items just so I could run windows.

    I dont why it would want to run that. Isnt that for converting win 3.1 files or something? Anyways, this is confounding me. I finally have IE6 running but it still stalls constantly.

    Let me reboot and give you my startup items since I disabled them all. Be back in a bit.
     
  13. sewdeb1

    sewdeb1 Thread Starter

    Joined:
    Nov 21, 2001
    Messages:
    16
    VistaSync Startup Group "C:\Program Files\Vista Link\VistaSync.exe"
    EarthLink ToolBar 5.0 Startup Group "C:\Program Files\EarthLink 5.0\etoolbar.exe"
    reminder-ScanSoft Product Registration Startup Group "C:\Program Files\ScanSoft\PaperPort\Config\Ereg\REMIND32.EXE"
    Internet Answering Machine Startup Group "C:\Program Files\CallWave\IAMSETUP.EXE" -start
    run Win.ini hpfsched
    AIM Registry (Per-User Run) C:\PROGRAM FILES\AIM\aim.exe -cnetwait.odl
    PPWebCap Registry (Per-User Run) C:\PROGRAM FILES\SCANSOFT\PAPERPORT\PPWebCap.exe
    BMUpdate Registry (Per-User Run) C:\WINDOWS\SYSTEM\BMUpdate.exe
    UpdateMgr.exe Registry (Machine Run) "C:\PROGRAM FILES\EARTHLINK 5.0\UPDATEMGR.EXE" /NOCM
    ConMgr.exe Registry (Machine Run) "C:\PROGRAM FILES\EARTHLINK 5.0\CONMGR.EXE"
    KAZAA Registry (Machine Run) C:\PROGRAM FILES\MORPHEUS\MORPHEUS.EXE /SYSTRAY
    3dfx Task Manager Registry (Machine Run) "C:\Program Files\3dfx Interactive\3dfx Tools\Apps\3dfxMan.exe"
    3dfx Tools Registry (Machine Run) rundll32.exe 3dfxCmn.dll,CMNUpdateOnBoot
    OneTouch Monitor Registry (Machine Run) C:\PROGRA~1\VISION~1\ONETOU~2.EXE
    APVXDWIN Registry (Machine Run) "C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Titanium\APVXDWIN.EXE" /s
    ScanRegistry Registry (Machine Run) C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
    TaskMonitor Registry (Machine Run) C:\WINDOWS\taskmon.exe
    SystemTray Registry (Machine Run) SysTray.Exe
    LoadPowerProfile Registry (Machine Run) Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
    StillImageMonitor Registry (Machine Run) C:\WINDOWS\SYSTEM\STIMON.EXE
    SchedulingAgent Registry (Machine Service) mstask.exe
    LoadPowerProfile Registry (Machine Service) Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme


    Here it is. Its kinda long, but its on NORMAL setup, so it loaded everything. I dont usually have all of these things in startup. If anything looks wierd I can get rid of it.
     
  14. eddie5659

    eddie5659 Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Mar 19, 2001
    Messages:
    35,718
    Ah Ha!!

    Just having a quick look. We may have a reason, but I'll go though the lot. The reason why I said your computer is that you said you play games when IE is off.

    VistaSync: Included in VistaScan are VistaAccess and VistaShuttle. VistaAccess gives you quick and easy access to scanning functions right from your desktop. For Windows users, you'll see a scanner icon in the Windows Tray of the Taskbar. Click this icon and a menu opens. Not required

    EarthLink ToolBar 5.0: EarthLink Toolbar is a tool to help you get to all of the resources of the internet. EarthLink 5.0 Setup adds a few basic buttons to the Toolbar, but you can delete these or add more buttons any time. Not required

    reminder-ScanSoft Product Registration: your printer Registration. Dunno

    Internet Answering Machine: From Callwave. It offers a free utility to monitor your incoming phonecalls if you only have a single telephone line for internet access

    run Win.ini hpfsched: HPFSCHED is a small TSR that will remind you to clean the cartridges in your DeskJet from time to time in order to keep print quality high. It can be removed from the run line in win.ini if you do not want that feature. Not required

    AIM: AOL Instant Messager. If connected to the internet, automatically runs up AIM. Convenience more than anything. AIM can be started from Start -> Programs

    PPWebCap: "Paper Port" software associated with scanners. Not required

    BMUpdate:

    UpdateMgr.exe: Once a month, your EarthLink 5.0 Update Manager contacts EarthLink's servers to check for software updates. If an update is available for your EarthLink software, Update Manager will inform you and, with your permission, download and install the update. Not required. Can go to http://www.earthlink.net and download the updates manually

    ConMgr.exe: Starts WinFax Pro at startup. Required for Winfax to answer incoming faxes. You decide

    KAZAA: Spyware. Go here and download AddAware. Install and run it, ensuring that deep registry scan is enabled. Remove all except Web3000 or new.net. www.lavasoftusa.com
    You may want to uninstall Kazaa first.

    Use a program called Morpheous. Its the same, but not spyware.

    3dfx Task Manager: System tray application for 3dfx Voodoo 3/4/5 functions. Available via Start -> Programs - not required

    3dfx Tools: Updates the registry with information that can't be held for later 3dfx Voodoo video cards, ie Voodoo 3/4/5. Important for owners of these cards

    OneTouch Monitor: For Visioneer OneTouch scanners. System tray access to the control panel for the scanner. If unavailable via Start -> Programs

    APVXDWIN: Antivirus. Keep

    ScanRegistry: keep

    TaskMonitor: The Task Monitor the disk-access patterns of programs when they are started and stores this information in log files in the Applog folder. Task Monitor also records the number of times you use a program. The Disk Defragmenter tool uses this information to optimize your hard disk so that programs that you use frequently are loaded faster. Not required - but can be useful

    SystemTray: keep

    LoadPowerProfile: Power management specifics such as monitor shut-off, system standby, etc. Keep

    StillImageMonitor: If your scanner does not have a button to initiate scanning you kill stimon. Even if it does have a button, you can still manually launch the scanning application. If unavailable via Start -> Programs

    Okay. For the ones that you don't want, go to run and type MSCONFIG. Startup tab. Uncheck all you don't want, apply and restart. If you're unsure, do seperately, but apply and restart each time.

    Uninstall Kazza and then run AddAware.

    Regards

    eddie
     
  15. sewdeb1

    sewdeb1 Thread Starter

    Joined:
    Nov 21, 2001
    Messages:
    16
    Well I got rid of the snoopware. Didnt seem to keep my internet connection from stalling. What next?
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/59251

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice