1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Status: 0xc0000017 HELP?!

Discussion in 'Hardware' started by audiotragedi, Aug 31, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. audiotragedi

    audiotragedi Thread Starter

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    18
    Hello! :)

    I have a problem with a new computer tower that I've made from scratch.

    But before I continue let me point out; I wasn't to sure were to post this, but it will become apparent further down why I figured hardware section might be my best bet. If I'm in the wrong section please direct me to the correct section and I will move on to there.

    Thank you for taking the time to read my post anyway! :D and I hope you can help;

    So a friend gave me a computer tower with motherboard etc. and I thought I might as well give it a go at fixing it and bringing it up to speed :cool:

    I followed your communities thread "Guide for building your own system" and I am quite proud I have gotten this far :D

    However I've come to the point where I've exhausted all other options and admitted defeat.

    So this is what happens;

    • start up the computer
    • comes up with all information e.g specs.
    • detects that I have a CD/ROM drive and a HDD drive
    • comes up with all other info e.g Processor clock etc. then says "Searching for boot record from cd/dvd-0..ok
    • then "Press any key to boot from a cd or dvd
    • I press enter and this error comes up;

    [​IMG]


    "Status: Oxc0000017
    Info : Ramdisk device creation failed due to insufficient memory."

    Now before I continue I have to point out a have a windows re-installation disk in the disk drive so it may be trying to install that.

    any Idea what this is about? Ramdisk is the reason I posted here as I figured it may be something to do with the RAM.
    However I don't want to touch any of the RAM without help first so anything you can add to this would be GREATLY appreciated.


    Thank you for taking the time to read this...again, if I am in the wrong place please direct me to the correct place!


    Specs of the system will follow below (If I'm in the right section of course!)

    EDIT: for help with my next problem please click here
     
  2. audiotragedi

    audiotragedi Thread Starter

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    18
    I need help getting onto the BIOS to if anyone thinks that would work.

    I'm also a bit stuck on how to get all the specs up? :confused: that sounds like such a noob question but I've never had to deal with this type of thing :(
     
  3. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    32,679
    First of all, open the case and find out what mb [brand and model # are silkscreened on the board] what pw supply, what ram, etc, etc. Post that here.

    You post that a friend gave you the case, board, etc. Was this a working system?
     
  4. audiotragedi

    audiotragedi Thread Starter

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    18
    Motherboard: Asrock DDR 400

    RAM
    DDR 3: Kingston 128MB Module
    DDR 2: Samsung PC3200 256MB
    DDR 1: Infineon 32Mx64 SDRAM 256MbB

    (I am aware that maybe the RAM has to be in a certain order? please tell me if it does and if so what order?)

    Graphics Card: XpertVision Model: FX5500 AGP8X 256MB TV-OUT DVI

    Power Supply: WIN POWER Model: ATX-400

    HDD: Seagate U Series 5 30GB


    The Following Is other bits of writing on the inside of the motherboard;

    "AGP 8X"
    "FSB800"
    "ATA133"
    "Prescott 800"
    "P4S61"

    (These Don't make sense to me so if you can decode them that would be brilliant)

    as far as I'm aware it was all in working condition.

    Do you need anything else?

    Thank you for taking the time to reply :)
     
  5. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    32,679
    OK, that is some pretty old technology. The very first thing I see is three mis-matched memory chips. Pull out 2 of them and install just the samsung memory in the first memory slot. Now attempt your install.

    Next the things that did not make sense to you are the capabilities of the mb; ie is supports agp 8x, it supports ide speeds up to 133, the P4S61 is the type of chipset ie SiS.

    Honestly with this old of tech, I would not be putting any money into it; this is at least 4 generations old AND SiS is a very low end chipset ie it was a cheap mb when it was made years ago.
     
  6. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    32,679
    If you are doing this for a learning experience, that is fine. If you are doing it and expect it to work with modern tech, then you are wasting your time.
     
  7. audiotragedi

    audiotragedi Thread Starter

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    18
    Yes this is just a learning experience but I would like it to at least run slow than not run at all.
    I'm not investing any money into this project just my time :)

    Pull out 2 of them and install just the samsung memory in the first memory slot.

    First memory slot being DDR 1 or 3?

    either way Im going to try both.

    I realised it was old but did not realise it was 4 generations old! :eek:

    I do have another processor, If it would help should i put it in the motherboard?
     
  8. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    32,679
    The first slot is labeled slot 1 or 0
    Only if the cpu is on the supported list at asrock. Here is a link to the support page.
    http://asrock.com/mb/cpu.asp?Model=P4S61
     
  9. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    32,679
    BTW since that board is that old, I would check for leaking capacitors. Get a VERY bright light and check the board. Look for any caps that look like the ones below.
     

    Attached Files:

  10. audiotragedi

    audiotragedi Thread Starter

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    18
    Right Going to be putting the RAM In now.
    I will let you know how it turns out in 5 mins.

    Regarding the CPU; I'm just going to leave that there's no indication of the Core, frequency etc. its just a processor in a box :)
     
  11. audiotragedi

    audiotragedi Thread Starter

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    18
    and if they look like that I'm out of business?
     
  12. audiotragedi

    audiotragedi Thread Starter

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    18
    and just out of curiosity was the graphics card out of date to?
     
  13. audiotragedi

    audiotragedi Thread Starter

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    18
    The caps are all in pretty good condition...moving on to the RAM now
     
  14. audiotragedi

    audiotragedi Thread Starter

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    18
    you are magnificent! haha!

    So far it says "Windows is loading files"

    So its looking good!

    i will keep you updated but for now, it looks like you've solved it!
     
  15. audiotragedi

    audiotragedi Thread Starter

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    18
    So I have a different problem.

    Instead of stepping on anyone's toes should I start a new thread?
    Because I think this may be a software problem.

    even so all I'm getting now is this;

    [​IMG]

    and nothing else except an error message "Setup.exe application error" ... when I push enter it restarts and goes through the "windows is loading files" section again

    :/ any advice?
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1015278