Still Having Hard Drive Problems...Help Please

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

RTS1971

Thread Starter
Joined
Apr 13, 2004
Messages
4
I have a Compaq Presario 5461, and I've had to install a new hard drive (the old one crashed and could not be repaired).

Anyway...I've installed the drive (set to Master), and now the system gets hung up on the opening Red "Conpaq" screen and will not boot anything from the floppy drive or the CD-RW drive (before removing the old drive the system booted from either the floppy or the CD-RW with the emergency disk).

Any ideas about what I can do next would be appreciated.

Thanks....

Oh, and I have checked the BIOS settings and I cannot seem to find a way to have the system auto-detect the new hard drive.
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
Sounds like some cabling is messed up or you have not configured the new drive in the BIOS. Recheck your cabling, reboot to the BIOS and make sure the BIOS recognizes the new drive.
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,471
do you know what the maximum size of drive this machine / bios will support?

I assume you have set bios boot order to boot off CD and then it hangs....

You should be able to go into bios and set the HDD to autodeteck - or manually set it to the size of drive you have- whats the bios type/version.
 
Joined
Apr 16, 2006
Messages
1
RTS1971 said:
I have a Compaq Presario 5461, and I've had to install a new hard drive (the old one crashed and could not be repaired).

Anyway...I've installed the drive (set to Master), and now the system gets hung up on the opening Red "Conpaq" screen and will not boot anything from the floppy drive or the CD-RW drive (before removing the old drive the system booted from either the floppy or the CD-RW with the emergency disk).

Any ideas about what I can do next would be appreciated.

Thanks....

Oh, and I have checked the BIOS settings and I cannot seem to find a way to have the system auto-detect the new hard drive.
the creeps at compaq have the hard drives bios locked and they also use a creepy hidden partition for booting if anybody finds a way around this i would like to know
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top