1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

strange ethernet problem

Discussion in 'Networking' started by kekso25, Nov 12, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kekso25

    kekso25 Thread Starter

    Joined:
    Nov 12, 2011
    Messages:
    1
    Dear colleagues,

    I have a new Lenovo Ideapad laptop and Im having problems connecting to internet using ethernet cable. The thing is this problem occurs only at one particular place (dorms) because Im having no internet problems at other locations.
    It looks like this: I connect using ethernet cable, Windows 7 identifies the network and everything looks normal, but there is no internet when I open a browser (I tried IE, Firefox and Chrome). It just loads and loads and sometimes it loads my Google homepage, but only after approximately 30 seconds or it does not load it at all. The same applies for other pages - they do not load or they load after a minute, but the pages are incomplete, they look like HTML
    When I do a ping at CMD, it shows the same problem, the replies are slow or it shows "request timed out". I tried pinging various pages or IPs with same results. The only thing Im able to ping normally is the IP of my network adapter. My IPv4 is set to automatic, but I also tried manual parametres, just in case
    I tried 3 different cables, switching antivirus and frewall off, did spyware search, switching IPv6 off, switching WiFi off, reseting the main dorm router etc etc...
    Strange thing is that my laptop works perfectly anywhere else (home, work...) so I suppose there is no problem with the configuration of my laptop or network adapter, BUT the internet provider says there is no problem with their network or router since other laptops works normally at THAT location (even my other laptop does work there), so mine Lenovo is the only laptop which is having problems
    ... and when I check the properties of the network, upload is always higher than download, but generally both are very small
    one more strange thing: I can watch live stream videos using one particular software and I can download torrents quite normally, but loading Google and other pages is a major problem, even Outlook or Google Earth/Talk does not work properly

    do you have any idea? thanks in advance and sorry for my English

    K
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1026556

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice