1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Strange random errors (display corruption, freezes)

Discussion in 'Hardware' started by TheCrazed, Jul 30, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TheCrazed

    TheCrazed Thread Starter

    Joined:
    Feb 11, 2005
    Messages:
    12
    Hi everyone, I'm having a lot of strange things happening to me, hope somebody can help me.

    A few days ago, I was playing a game and I started noticing artifacts on the screen. I was thinking my cards running hot so I gave it a break. But when I tried playing later, the artifacts were still there. Then the problem increased; I started to freeze in game for about 5 seconds, then my monitor would turn off, turn itself back on, then the game would resume. Wondering if it was specific to the game I tried a different one. Same thing happened there.

    My next problem was my screen went black, saying it lost sync. After rebooting I had error messagew relating to my video card. It would not continue. I opened my case and changed the power cable to a different one on my power supply. Booted up, and everything seemed ok.

    Thinking I had solved it, I start up my game again. Nope, still got artifacts, and the monitor turned off and back on again. Now I'm thinking it's definitely my video card is fried. So today I brought it in with my warranty, and got a brand new card.

    But of course, I wouldnt be writing here if things went well after that , right? So yeah same issues, except after rebooting after the most recent error, my computer would not even get past the XP load up screen, it would just restart the boot process. I turned it off, and came back an hour later and tried booting again, and I'm up and running(for now).

    I replaced my power supply about 3 months ago. So I know its not old. But it might be the culprit. Because of the error that got solved with switching the power cables, and the fact that my front temp display blanked out when I had the faulty cable on my card. I'm at my wit's end here, any help would be great. Cheers.
     
  2. Rollin' Rog

    Rollin' Rog

    Joined:
    Dec 9, 2000
    Messages:
    45,855
    What kind of display cards have you been using?

    And can you post a screenshot of the problem?

    Do they occur on bootup, in Safe Mode, or only under special circumstances, such as gaming and high cpu usage?

    High temps or an inadequate power supply could certainly be a cause.

    I'm going to move this to the hardware forum as it seems unlikely it is an "XP" issue.
     
  3. Alex Ethridge

    Alex Ethridge

    Joined:
    Apr 10, 2000
    Messages:
    9,049
    I would look closely at possible CPU overheating.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/487965

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice