1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Strange Teamspeak/game disconnect issues

Discussion in 'Games' started by Bobamelius, Jan 2, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bobamelius

    Bobamelius Thread Starter

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    5
    I've tried searching a few similar-looking threads on this forum, however nothing appears to be quite the same issue I'm having, so I'll try a new thread =)

    For the last month or so (afaik), at apparently completely random times, my Teamspeak, Steam, Origin et al and whatever game I'm playing (usually Battlefield, Planetside, or EVE Online) will disconnect for anywhere from 10 seconds to 5 minutes. This can happen anywhere from 2-6 times per day, and that's just while I'm online and playing a game to witness it. I can sometimes go the entire day without a problem, and sometimes it'll disco me every half hour.

    The best part is I can open up Firefox during these disconnects and browse to any website I want. I can open CMD and ping whatever website I want as well and latency appears normal. So my *internet* isn't disconnecting, at least in a conventional sense, but only game-related things are being cut off.

    Oh, and these disconnects appear to extend to Xbox Live as well, if that means anything.

    I'm not even sure this is a problem on my end, however my ISP keeps saying there is nothing wrong on their end. Given the intermittent and limited nature of the problem though, I can see where it would be very difficult for them to see, especially since when the disconnect happens it's already resolved itself again by the time I can get someone on the phone.

    Here's what my network configuration looks like:

    - Windows 7
    - Realtek 8111F LAN controller on Asus P9X79 mobo
    - Ethernet cable from PC to Trendnet TPL-303E2K Powerline kit, linking to router downstairs
    - Trendnet TW100-S4W1CA router (I recently bought this to replace my old router while I originally believed to be causing the problem, however it did not affect the problem)
    - Not sure of the specifics of the modem atm, it's a Surfboard-type thing. Can get specifics if needed.

    ipconfig/all below:
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - Strange Teamspeak game
  1. mccance1888
    Replies:
    1
    Views:
    143
  2. DallyB
    Replies:
    0
    Views:
    213
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1083374

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice