Svchost

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Spu

Thread Starter
Joined
Nov 25, 2001
Messages
71
This isn't a question, but more of something that happened to me, REALLY ANNOYED ME, and i fixed it. Thought I would post it to help others who have the same problem.

After booting up my computer (Win2000) one day I noticed that my hard-drive was continually running and everything was running really slow. I checked out the Task Manager and saw that SVCHOST.EXE was eatting all of my memory and using quite a bit of the CPU.

After a bit of research I discovered that SVCHOST runs the internet applications such as IIS. I read a few tips about resolving this, such as deleting the SVCHOST's entry in the register. I tried that (after backing it up) and it worked, although and buggered up other important things, so I brought back my original registry. I also tried reinstalling Win2000 and that didnt help either.

After thinking through the problem I realised (I'm a bit slow ;) ) that one of the services SVCHOST runs must be causing the problem. So I set all of the services SVCHOST runs to manually start-up (Control Panel>Administrative Tools>Services), and hay presto, it all works fine ! ! !

Hope this helps people,

Spu
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top