1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

SysFader error when visiting Google Videos

Discussion in 'Windows XP' started by CilyPudi, Mar 25, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CilyPudi

    CilyPudi Thread Starter

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3
    Ok, I'm at wit's end. So I gotta ask for help.
    I use IE7 browser and I'm getting the Sysfader error
    whenever I visit Google Video, and of course the
    browser goes down. This has only started happening,
    I guess past six weeks or so. The Sysfader error does not
    happen on any other video site, even youTube, just
    Google Videos.

    I've done all the troubleshooting and searched
    everywhere for a solution. So I know the following
    info.

    - It's got nothing to do with nVidia card thingy.
    I got all ATI stuff and a REAL-TEK sound card.

    -Under my System Performance in Control Panel,
    all the scrolling and fade effects are turned off
    (not checked) And I thought that's what the Sysfader
    thing was, but that's not it, still happening.

    -I've disabled all the IE7 Add-ons except "cookies"
    and the "Adobe Shockwave flash Active-x" cause the
    videos won't play without it, but all other add-ons
    have been disabled to see if that helped.
    And restarted the browser and rebooted etc.

    So, that's all I could find. And I'm stuck.

    Okay, I just made it do it....I went
    to Google Video, did a search on "Jordan Maxwell",
    videos come up, I click on one, it tries to open up
    in a separate window, then the error box pops up:

    _____________________________________________________
    SysFader: IEXPLORE.EXE - Application Error
    The instruction at "0x75c54a27" referenced memory at "0x00000240".
    The memory could not be "read". Click OK to terminate the program.
    _____________________________________________________

    I'm checking my Task Manager now
    before I shut the browser down and it says

    Physical Memory:
    Total- 392664
    Available- 110488
    System Cache- 140424

    so I don't think it's a memory problem.
    But the Sysfader never happens except on Google video.
    I wonder if it's a MS update problem since it only started
    happening in the past few weeks. Didn't see that
    searching though. And no new software installations to
    associate it with. Google Video used to work
    just fine. Any ideas? No other forum can help so far.
    thanx CilyPudi

    My PC specs

    Gateway W3400 e-machine
    Win XP Home Edition (5.1.2600 SP2) fully updated
    150 GB hd (40 GB free)
    512 MB RAM
    AMD Athlon 64 3000+
    ATI Technologies Inc
    Radeon XPRESS 200 - video
    REAL-TEK AC'97 - sound
    IE7 - browser
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/697136

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice