1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

system recovery fails to load

Discussion in 'Windows Vista' started by Tyviaw33, Feb 7, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Tyviaw33

    Tyviaw33 Thread Starter

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    3
    I have a Asus laptop with the operating system of Windows Vista, and shortly after the battery died for it, I plugged it back up and turned it back on only to come to a problem of it restarting it's self over and over again. With me being aware of the F9 key and the recovery partition, I pressed it but after pressing [ems enable] thing, it goes to loading files with a white bar showing that it's loading and then a bluish and greenish abstract screen pops up but there's no menu or nothing. The only thing on the screen is the mouse icon and that's it. No wizard, no next, nothing. When I tried doing other options, it repeats the F9 proces s over and ends up leaving me at the bluish and greenish abstract screen again. If someone could PLEASE tell me how to resolve this problem I would gladly appreciate it. Thank you.
     
  2. blues_harp28

    blues_harp28 Trusted Advisor Spam Fighter

    Joined:
    Jan 9, 2005
    Messages:
    18,579
    Hi, as you have started the recovery process and it has began loading files - a recovery will be your only option.
    What is the model number of your Asus laptop - there may be recovery Cd's from Asus, that you can use?
    https://serviceshop.asus.com/
     
  3. Tyviaw33

    Tyviaw33 Thread Starter

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    3
    It's an G50v laptop I have a recovery disk for it called "Recovery DVD AsusTek computer" but when I tried to use it, it stills goes back to the bluish and greenish abstract screen. It's like it's trying to load the wizard but its taking hours to do

    [/QUOTE]
     
    Last edited: Feb 8, 2016
  4. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    79,006
    First Name:
    Frank
    You appear to have a 2008-era ASUS ROG G50V laptop.
    It appears it originally came with Windows Vista Home Premium or Ultimate 64-bit.

    ----------------------------------------------------------------
     
  5. Tyviaw33

    Tyviaw33 Thread Starter

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    3
    Yes that's correct
     
  6. blues_harp28

    blues_harp28 Trusted Advisor Spam Fighter

    Joined:
    Jan 9, 2005
    Messages:
    18,579
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1165701

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice