1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

System Restore function is not working

Discussion in 'Windows XP' started by Brunner, Sep 20, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Brunner

    Brunner Thread Starter

    Joined:
    Sep 17, 2004
    Messages:
    9
    Hi,
    I got a problem with my PC (WindowsXP) can anyone help?
    My System Restore function is not working.

    In System Properties dialog box I have only 6 active programs:
    Advanced
    Automatic Updates
    Remote
    General
    Computer Name
    Hardware
    System Restore (not displayed)

    Is there any way to solve this problem without re-installing Windows, did have this problem from the day my PC was upgraded to WindowsXP. Interesting to know how to solve this problem.

    Thank you in advance,
    Brunner
     
  2. safetyguy407

    safetyguy407

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Messages:
    14
    Hi Brunner sorry Ican't help you out with your problem, because I am experiencing the same problem as you. Don't know if I got a virus that is causing the problem or not, because a virus scan doesn't show any virus, and also I am having problems accessing my email in MSN :mad:
     
  3. stu37

    stu37

    Joined:
    Jun 9, 2002
    Messages:
    562
    Do you have it turned on? Go to control panel, system, then system restore and uncheck (turn off system restore on all drives.)
     
  4. Saga Lout

    Saga Lout

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    3,791
    And further to stu37's advice, and at risk of stating the obvious, the earliest restore point will be the one you create today. If it wasn't turned on before, it doesn't have data to work from so it can't take you back in time.

    Why not post back with details of why you think you need it.
     
  5. bobol

    bobol

    Joined:
    Jan 28, 2004
    Messages:
    2,187
    run adaware and spybot first [links below], then if no improvement there, then a couple of tweak fixes are possible,-without reinstalling xp :rolleyes: - that I or others will detail to you soon after.
     
  6. Brunner

    Brunner Thread Starter

    Joined:
    Sep 17, 2004
    Messages:
    9
    Hello,

    Thanks for the feedback. Have done the following which I normally do ones a month:

    Virus Scan (Macafee)
    Anti Spyware Scan (Macafee)
    Spybot Scan

    My System Restore function, as usual (missing). Can somebody out-there help to solve my problem?

    Look forward to hear from someone soon.

    Thank you
    Brunner
     
  7. EvileYe

    EvileYe

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    1,281

    Did you try stu37's advice ?
     
  8. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - System Restore function
  1. Unlucky_Pete
    Replies:
    4
    Views:
    1,030
  2. Getahobby1
    Replies:
    14
    Views:
    1,469
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/276066

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice