1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

System Restore Problems - Vista

Discussion in 'Windows Vista' started by MARTIN2, Jul 9, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MARTIN2

    MARTIN2 Thread Starter

    Joined:
    Jul 9, 2007
    Messages:
    6
    I recently tried a system restore after loading poor software, and it would not do so. I received the following message:

    "A device attached to the system is not functioning (0x8007001F)"

    Googling the problem, led me to Microsoft's Help site and the following information:

    "When you are using Windows Media Encoder with certain video capture cards, you may receive the following error:
    A device attached to the system is not functioning (0x8007001F)
    This behavior occurs with video capture cards that work with video port extensions (VPE) and support video port pins instead of preview pins.
    You may be able to work around this behavior by first launching AmCap, which is a tool from the DirectX SDK, and then starting Windows Media Encoder while AmCap is still running"

    Question: How do I do that? How do I launch AmCap?
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/593549

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice