1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

System will start with 5870, but not gtx560

Discussion in 'Windows 7' started by Loltsuka, Jul 21, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Loltsuka

    Loltsuka Thread Starter

    Jul 21, 2012
    Allright so first my specs:
    Nexus 80%+ 800W psu
    Core i7 950 not overclocked
    Asus p6t motherboard
    8gb of ram, vengeance 1600mhz (2x4gb) seated in a1 and b1
    2x 640gb hard drives
    Windows 7 64bit

    Now to the issue, when I plug my radeon 5870 into the mobo, I can boot into windows and log in np, but when I install catalyst drivers etc, I crash in gui, except if I disable the card in device manager, resulting in me using the crappy on-board gpu. I first thought tyat the 5870 was busted so I plugged a brand new gtx560 in and it crashed at POST a few times, and then coming to the windows logo and crashing there. No error messages, and then I plug my 5870 (still no drivers) and windows boots up fine. I've re-seated everything multiple times, and checked wires and heat, nothing out of the ordinary. So is the mobo busted, or the psu, or is something conflicting with the drivers?
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1062065