1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

telnet and FTP in mandrake linux

Discussion in 'Linux and Unix' started by Fyzbo, Sep 9, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Fyzbo

    Fyzbo Thread Starter

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    1,683
    Hey, I just installed Mandrake 10 and want to set it up so that users can ftp and/or telnet to it. Those services don't seem to be even running. What do I have to do to get them set up?
     
  2. lynch

    lynch

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Messages:
    1,961
    Forget telnet and use ssh. FTP is probably installed. You just need to start it in Mandrake Control Center.
    lynch
     
  3. Fyzbo

    Fyzbo Thread Starter

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    1,683
    I got it going, thank you.
     
  4. Squashman

    Squashman Trusted Advisor

    Joined:
    Apr 4, 2003
    Messages:
    19,786
    And no need to use FTP when you have an SSH server installed. You can just use SFTP.
     
  5. lynch

    lynch

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Messages:
    1,961
    Yep. And scp (secure copy). (y)
    lynch
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/272135

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice