1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

The Sims Installation Problem

Discussion in 'Games' started by mizatt, Jan 11, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. mizatt

    mizatt Thread Starter

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    4
    Hello,

    This is my first time posting and I have a problem and I'm hoping someone can help me with it. I'm going to write everything I know about the problem, so sorry if I ramble on or whatver.

    Anyways, I just got a copy of The Sims, and I've been trying to install it from the disk. The problem I'm having is that it gets to about 38% or so into the installation (same spot every time) and I get an error message saying that "_ins5176" has done an illigal operation and will be shut down, and when I click "ok", it shuts down the entire install wizard.
    I've searched both the disk and my hard-drive for anything called "_ins5176" and it's nowhere to be found. I searched the internet with google, and have found that this problem happens during the installation of other programs as well, so I don't think I have a bad disk or anything. Unfortionatly, I didn't find any help in reguards to The Sims.
    (also, at the begining of the install, it warns that there was a problem with uninstall, and I may not be able to uninstall the program, which I can deal with later...I just wanna play!)

    Does anyone know how I could fix this or get past it so I can install and play the game??
    Thanks in advance for any help....
     
  2. SavvyLady

    SavvyLady

    Joined:
    Oct 14, 2001
    Messages:
    2,218
    through all my searches I only came up with you need to do some file cleaning. All your temps need to be dumped.

    then scandisc & defrag & try again after a reboot
     
  3. mizatt

    mizatt Thread Starter

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    4
    Well, I'm still fighting with this thing and it still doesn't want to work. I did all the things SavvyLady suggested and still nothing.

    I'm done a bit more investigiating, and I believe it is a problem with InstallShield files on my computer, or somthing like that.

    Anybody know what I should do?

    BTW, heres the "Details" of the error message I keep getting:

    _INS5176 caused an invalid page fault in
    module ZDATAI51.DLL at 0177:10003ebd.
    Registers:
    EAX=00000009 CS=0177 EIP=10003ebd EFLGS=00010287
    EBX=ffffef18 SS=017f ESP=006bf5ac EBP=00f09165
    ECX=01010700 DS=017f ESI=00000164 FS=10f7
    EDX=0000012d ES=017f EDI=00f11000 GS=0000
    Bytes at CS:EIP:
    8a 0f 88 4d 00 45 47 4b 75 f6 8b 7c 24 18 eb 19
    Stack dump:
    00000001 010107d0 01010810 1000de50 00007cfb 00007fff 00f0007d 0000007f 1000358d 00000000 0000001f 1000efc0 1000e338 010107d0 1000de50 00f00079

    Thanks alot
     
  4. brianF

    brianF

    Joined:
    Dec 2, 1999
    Messages:
    12,041
    Disable any antivirus programs that are currently running, delete the contents of your Temp directory (usually C:\Temp or C:\Windows\Temp), or try installing in Safe Mode.
     
  5. mizatt

    mizatt Thread Starter

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    4
    oh yea, I totally did all that stuff...cleared out the temp folder, turned off all the programs and stuff, did a scandisk, reinstalled my directX drivers,ect.

    But I haven't tried installing in in safe mode, will that work?
    Refresh my memory, how do you get into safe mode?
    hold F8 on start-up? was that it?
     
  6. brianF

    brianF

    Joined:
    Dec 2, 1999
    Messages:
    12,041
    Yes, restart, and tap the f8 key after the memory count and before the windows loading message.
     
  7. mizatt

    mizatt Thread Starter

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    4
    Thanks alot for the advice, but I seemed to have ran into a snag, in that, when windows is on safe mode, it doesn't recognise that I even have a CD-Rom drive.

    Any ideas?
     
  8. max 8

    max 8

    Joined:
    Dec 2, 2001
    Messages:
    571
    You might have a bad copy of the game.
    Do you know if anyone else has been able to successfully install and play the game w/ that copy?
     
  9. brianF

    brianF

    Joined:
    Dec 2, 1999
    Messages:
    12,041
    Sorry, dumb attack

    You can do it in safe mode if you copy the cd to your hard drive and then install the game from there.

    It could be a bad cd as mentioned above.
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - Sims Installation Problem
  1. historychick
    Replies:
    0
    Views:
    222
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/64670

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice