1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

TOSHIBA LAPTOP NO INTERNET AFTER KASPERSKY INSTALLATION

Discussion in 'Networking' started by OC6, May 3, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. OC6

    OC6 Thread Starter

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    5
    My boss' computer TOSHIBA Satellite L40-A suddenly cannot connect to the internet anymore after he installed Kaspersky Internet Security (multi-device). Because of this, he uninstalled the Antivirus but still cannot connect to the internet.

    on Command Prompt, typing ipconfig /all will only display the following:

    -------------------------------------------------------------
    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Toshiba
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    -------------------------------------------------------------

    There is no ethernet or wireless LAN settings displayed.

    1.) I tried netsh int ip reset reset.log but it's says RESETTING , FAILED. see below:

    -------------------------------------------------------------
    Resetting Global, OK!
    Resetting Interface, OK!
    Resetting Unicast Address, OK!
    Resetting Neighbor, OK!
    Resetting Path, OK!
    Resetting Route, OK!
    Resetting , failed.
    Access is denied.

    Resetting , OK!
    Restart the computer to complete this action.
    -------------------------------------------------------------

    On the other hand, netsh winsock reset catalog is successful.

    2.) I have also tried updating the wireless adapter (Qualcomm Atheros AR956x) driver into the latest version which is 10.0.0.329 but still no luck.

    3.) I have also tried uninstalling the wireless adapter driver and restarted. the laptop automatically reinstalled it with the latest driver version but still the same.

    4.) I tried using a wireless WIFI adapter to isolate the problem but it still cannot connect to the internet and also not displayed when running ipconfig /all.
     
  2. OC6

    OC6 Thread Starter

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    5
  3. Triple6

    Triple6 Moderator

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    52,854
    First Name:
    Rob
    Use the Kaspersky removal tool to remove any left over components: http://support.kaspersky.com/common/service

    Was there a previous security program on the computer? If so you may need to run it's removal tool as well.

    Also check Internet Options in the Control Panel for a Proxy, if there is one you should disable it. It's under Connections then LAN Settings.
     
  4. OC6

    OC6 Thread Starter

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    5
    Removal tool did not work.
    No proxy was enabled.

    Previous av was escan.
     
  5. OC6

    OC6 Thread Starter

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    5
    also used escan removal tool but still no luck.
     
  6. Triple6

    Triple6 Moderator

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    52,854
    First Name:
    Rob
    Can you post the results of running the following command in a command prompt:

    IPCONFIG /ALL

    Easiest way is to run it with the option to directly copy it into the clipboard so you can just paste it here.

    IPCONFIG /ALL | CLIP
     
  7. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    32,340
    First Name:
    James
    Well your issue is that you don't have any interfaces listed in the IPCONFIG.

    Do you see them if you go to Control Panel / Network and Sharing Center? If so are they disabled?

    If you don' t them there, do you see them in Device Manager?
     
  8. Triple6

    Triple6 Moderator

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    52,854
    First Name:
    Rob
    Jeez, that shows me for using mobile and missing that entire section.

    I wonder if they are indeed both listed in Device Manager with errors and needing a reinstall.
     
  9. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    32,340
    First Name:
    James
    I missed the first time myself so don't beat yourself up on that :D

    OC6 - I also skimmed past this:

    4.) I tried using a wireless WIFI adapter to isolate the problem but it still cannot connect to the internet and also not displayed when running ipconfig /all.

    Did you see this in Device Manager / Control Panel as well? If not then it sounds like Kaspersky is locking down the network connections.
     
  10. OC6

    OC6 Thread Starter

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    5
    Triple6: I already tried reinstalling a new driver, downloaded an older driver version... not working for both.
    ipconfig.PNG

    Couriant:
    It is ENABLED in the NETWORK AND SHARING CENTER.
    It is shown in the DEVICE MANAGER... with NO ERRORS.

    Kaspersky has already been uninstalled and I have also tried the Kaspersky removal tool.
     
  11. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1170803

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice