Toughbook CF-28

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

sykraken

Thread Starter
Joined
Jan 21, 2011
Messages
5
Good day, We have a CF28 PTJAZDM-B It was working fine when we bought it and has been in storage for several months. Now when I turn the power on the power light comes on; the MP light comes on (there are two on this unit one in a left pointing arrow and one in square) and the keyboard lights up.... and sometimes there is a crackling sound. The unit then issues a series of beeps. 1 beep; 3 beeps; 3 beeps; 1 beep I checked the service manual and this series of beeps doesn't appear. The screen remains dead and nothing else happens. Please can anyone help? Thanks Graham
 

etaf

Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,435
First Name
Wayne
the only codes I can find that are 1-3-3-1 are the phoenix bios and means an Autosize DRAM issue - so a memory issue failure accessing, initializing or "autodetecting" the extended memory

On the laptop - there may be a cover on the bottom of the machine which when removed allows access to the memory - where you maybe able to reseat
 

sykraken

Thread Starter
Joined
Jan 21, 2011
Messages
5
Thanks for that, there are two micro switches under the cover, to reset which switch, and must the unit be powered up.
 

sykraken

Thread Starter
Joined
Jan 21, 2011
Messages
5
OOPS sorry just removed the waterproof film, does not look like any switches
 

etaf

Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,435
First Name
Wayne
why are you referring to switches ?
 

sykraken

Thread Starter
Joined
Jan 21, 2011
Messages
5
Hi there is no card in that position slot is empty. The plate on the bottom of the machine exposes a small circuit board.
 

etaf

Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,435
First Name
Wayne
shame - it must just be internal memory then .... so probably a bit difficult to access
not sure what else to suggest
 

sykraken

Thread Starter
Joined
Jan 21, 2011
Messages
5
Thanks, I opened the machine up using a service manual, in the hopes of seeing some obvious problem with no luck. I checked all the connectors and ribbons and reassembled. When I powered up all the indicator lights flashed briefly but only the power light and MP light stayed on, and I got the same beeps.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top