1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Unable to receive fax w/ Ver 7 Fax and Scan

Discussion in 'Windows 7' started by meistermjohn, May 8, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. meistermjohn

    meistermjohn Thread Starter

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    11
    Just installed a Zoom FAX/USB modem # 3095 on a Win Ver 7 OS. Can send but unable to receive a fax. I can hear the modem "try" to connect, but receive error message (see attached .jpg)

    Am pretty sure I've installed everything correctly, including the Fax Settings screen under the Tools drop down menu.

    Any suggestions?

    mjohn
     

    Attached Files:

  2. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    30,995
    Do you have distintive ring set up with your phone company?
    When it does answer like a fax, is that when you do it manually?
     
  3. meistermjohn

    meistermjohn Thread Starter

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    11
    Couriant,

    There is no distinctive ring and I did/do not answer manually. I receive the message per .jpg attached (fax_incoming_msg.jpg). Gotta be something simple, but it's frustrating.

    mjohn
     

    Attached Files:

  4. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    30,995
    what type of internet do you have? DSL/ADSL or cable? If cable is your phone also through the cable company?
     
  5. meistermjohn

    meistermjohn Thread Starter

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    11
    We use DSL and the modem that came from Verizon. For FAX purposes, we have a separate and dedicated USB FAX modem.
     
  6. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    30,995
    How are they connected?
     
  7. meistermjohn

    meistermjohn Thread Starter

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    11
    The FAX modem is connected w/ USB. The DSL modem is connected to the CPU thru the ethernet cable. The telephone line (same number, 610-974-8419) - using a splitter - goes to both the DSL modem and the FAX modem.

    By the way, I appreciate your help. Thanks.

    mjohn
     
  8. DoubleHelix

    DoubleHelix Banned

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    24,388
    Don't you need a filter on the line going to the fax modem?
     
  9. meistermjohn

    meistermjohn Thread Starter

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    11
    Tried it both ways. Nada. Sender receives "line error" messages.
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1052452