Unable to use controls for Microsoft Access 2010

marvvc

Thread Starter
Joined
Oct 21, 2021
Messages
7
Am unable to use any of the controls options like text box, chart etc. on forms and reports.

When I click on them the below error message pops up (see screenshot attached).

Microsoft Access can't create any more controls on this form or report. If you have deleted controls from this form or report in the past, you may be able to rename the form or report and then add more controls to it.



Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.9

OS Version: Microsoft Windows 7 Professional, Service Pack 1, 32 bit, Build 7601, Installed 20140101000000.000000+000

Processor: Intel(R) Atom(TM) x5-Z8300 CPU @ 1.44GHz, x86 Family 6 Model 12 Stepping 3, CPU Count: 4

Total Physical RAM: 2 GB

Graphics Card: Intel(R) HD Graphics 4000, 1536 MB

Hard Drives: C: 56 GB (0 GB Free); Z: 56 GB (0 GB Free);

Motherboard: Intel Corporation Base Board, s/n None

System: The Wine Project, ver WINE - 1, s/n 0

Antivirus: None

msaccessformreporterror.png
 

Keebellah

Hans
Trusted Advisor
Joined
Mar 27, 2008
Messages
6,781
Hi, welcome to forum.
I'm okay with VBA but not in Access, never seen an error like this.
Is the installation correct? Report not read only? Just some ideas
 

marvvc

Thread Starter
Joined
Oct 21, 2021
Messages
7
Hi, welcome to forum.
I'm okay with VBA but not in Access, never seen an error like this.
Is the installation correct? Report not read only? Just some ideas
I have searched everywhere and no one seem to have experience it.
I believe it was installed correctly. Am able to create tables and queries.
I can open reports and create reports from tables and queries.
However, when creating from a selected table or query an error pops up but the report is still created.
I will post a screenshot of error.
 

Keebellah

Hans
Trusted Advisor
Joined
Mar 27, 2008
Messages
6,781
I don’t think a screenshot will help except confirming your error
 

DaveA

David
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Nov 16, 1999
Messages
17,396
You have NOT stated what version of Access you are using.

If you are using Office 365 is your subscription up to date?
 

marvvc

Thread Starter
Joined
Oct 21, 2021
Messages
7
Hi, welcome to forum.
I'm okay with VBA but not in Access, never seen an error like this.
Is the installation correct? Report not read only? Just some ideas
Am unable to use any of the controls options like text box, chart etc. on forms and reports.

When I click on them the below error message pops up (see screenshot attached).

Microsoft Access can't create any more controls on this form or report. If you have deleted controls from this form or report in the past, you may be able to rename the form or report and then add more controls to it.



Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.9

OS Version: Microsoft Windows 7 Professional, Service Pack 1, 32 bit, Build 7601, Installed 20140101000000.000000+000

Processor: Intel(R) Atom(TM) x5-Z8300 CPU @ 1.44GHz, x86 Family 6 Model 12 Stepping 3, CPU Count: 4

Total Physical RAM: 2 GB

Graphics Card: Intel(R) HD Graphics 4000, 1536 MB

Hard Drives: C: 56 GB (0 GB Free); Z: 56 GB (0 GB Free);

Motherboard: Intel Corporation Base Board, s/n None

System: The Wine Project, ver WINE - 1, s/n 0

Antivirus: None

View attachment 291589
Here's a video
 

Attachments

Keebellah

Hans
Trusted Advisor
Joined
Mar 27, 2008
Messages
6,781
Can you create a userform?
If you cannot create anything at all, then you should check the Tools References in the VBA project, are all the references set? Have you checked that?
 

Keebellah

Hans
Trusted Advisor
Joined
Mar 27, 2008
Messages
6,781
Have you tried the database repair tools and perform a thorough check and compact etc etc.
I don't know if you have done this but there is a limit of 256 controls maybe you've been busy adding and removing controls; the counter even if you deleted all will keep on counting.
Maybe that could be the problem.
I'm using 2016 and don't have 2010 anymore on this system to test
 

marvvc

Thread Starter
Joined
Oct 21, 2021
Messages
7
Repair and compact did not work.
I don't use mcaccess. I just need it to do a project.
Can't create user form.
I will check references in VBA.
 
Last edited:

marvvc

Thread Starter
Joined
Oct 21, 2021
Messages
7
what is mcacess
Sorry I meant ms access (Microsoft Access).
About 5 boxes of A references were enabled so I enabled all of the other boxes. The issue still occurring after doing that.
I tried repair and it says msado21.tlb version 2.1 needs to fix. I attach a screenshot.
Issue still occurring.
 

Attachments

Last edited:

Keebellah

Hans
Trusted Advisor
Joined
Mar 27, 2008
Messages
6,781
If I read the error correctly that's the whole problem, there's a missing link to for the database non existent table. Or missing control
This was my first answer (disregard)
You either miss data or the table has been renamed and the links not corrected. You'll have to dig through it and see where it's coming from. Maybe you're using a linked table
Open Access in Safe mode and then step though everything
.

I googled for the masado21.tbl, see link below
Troubleshooting Msado21.tlb: How To Guide (Free Download) (exefiles.com)
Well, now you know where to start looking
Happy coding
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top