Unexpected hanging, freezes, reboots

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

yanman

Thread Starter
Joined
Apr 18, 2003
Messages
60
I m having trouble diagnosing a problem.
Im using a 3d program on XP. I was experiencing hangups and crashes and when rendering a frame sequence the computer would crash to desktop or sometimes reboot itself or sometimes just say completed when it wasnt done all the frames. IF any ones knows about 3d rendering then you will know that each frame is rendered seperately to make a sequence of completed frames with the color, texture and lighting baked into a single image frame.

I have a feeling it is hardware but it may also be software. or a combination of both.I think it may be hardware because even in WoRD i was having weird things happen like when i went to paste and copy an image to make labels it was pasting the copied image into the cell but it was appearing as a white box only. but if I saved and restarted the program it would then show the correct image file in full color. As soon as I tried to copy and paste the image again it would do a couple correctly but then it would paste these white blank boxes and I would have to restart the program to see them correctly.????weird i know

I have reinstalled the OS to win2000 and that seemed to fixed the hangups and freezes so far when working in the 3D program. But when rendering it rebooted once so far before it was done the sequence. I have turned off the system failure option to reboot when there is a system failure and so far when testing it doesn reboot itself but it will say my render is completed before it gets alll of the frames done.

I have no other programs on my computer now except my 3D program so it cant be any complications with any other software. IT is weird. One time i did memtest 86 on it and test 5 it showed some errors but when i did it again it didnt show any errors. I even let memtest run all night once and it didnt detect any errors. Im not sure if its my RAM or possibly power surges that are stoppping my renders from finishing but I am using an AMD 64bit 3000+ system with a gig of RAM , 256 meg video card so it should easliy render out the 3d graphics that im trying to do. There is a lot of frames 2800 to do but I tested this render out on a slower machine and it rendered all of them fine just a bit slower. This other machine has windows 2000 and is plugged in to a seperate wall outlet. BUt how can I be sure my AMD has bad ram or not? or What voltage of pwer suppy does AMD 64 need??

Im confused if this problem is hardware or software now??I have amemory dump file but Iam still trying to download the write tools to read it. Does anyone know if there is an easy way or program out there to read these .dmp files. I t may just hold the answer to this problem before I go out and buy new RAM or a power supply surge protection box..


any advice means alot and is well appreciated,

Yanman
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top