USB Devices Not Recognized in XP

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

NumTarn

Thread Starter
Joined
Jan 13, 2013
Messages
3
My computer Dell GX280 Win XP SP3, suddenly will not recognize my Verbatim ext HD, my USB2 hub or my Tascam recorder. Computer has 6 USB ports. 2 on front, 3 on the back use USB mouse, kybd & Huawei internet modem.All work normal. The Verbatim, USB2 hub and Tascam recorder devices will not work with ANY port. "Device Not Recognized" - All USED to work normal. Devices says I have an "enhanced" port, which the Huawei is plugged into, but will not recognize any of these devices. I have an older USB1 hub which works but keeps telling me I need USB2 port (for the Skype camera)..Although "properties" says everything is working normal. It is not.
Computer cannot find any USB 2 ports, and wont recognize certain devices ..These devices all work on another computer...???:confused: I m outta my depth ...HELP - DOES ANYBODY HAVE ANY SUGGESTIONS ?
Thanks

NumTarn
 
Joined
Jul 1, 2004
Messages
1,203
have you tried unplugging the usb devices and restarting your computer.
then plug them in one at a time and see if the your system recognizes them
 

NumTarn

Thread Starter
Joined
Jan 13, 2013
Messages
3
Hi T-Bone, thanks for the suggestion. I have tried that. I have uplugged everything including power supply and started again ..
power,usb kyb,usb mouse,etc. It ends up the same. The usb2 hub will not be recognized..(it works on other computers).. Apart from my kyb + mouse only my internet connection + older usb1 hub will work.
I have tried different connections same story. Sometimes, I have noticed a usb device that will not work in any port, WILL work if I plug into the USB1 hub??
i will keep wrestling with it (after work , what fun!!)
Cheers,

NumTarn (means sugar in Thai)
 

dai

Joined
Mar 6, 2003
Messages
11,198
check usb enabled in the bios

try a usb reset

in the device manager click on view at the top and in the dropdown
show hidden devices
then uninstall all listed usb items
turn the computer off
unplug usb plugs
reboot twice
replug in the usb plugs
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top