User Has No Sound

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

B3gbie

Thread Starter
Joined
Nov 30, 2001
Messages
228
Hey folks.

Under Mandrake 9.2 I have been without sound since day one. I logged on as root today to check this out (machine said run artswrapper as root, it already was) and the root user has sound. My question is this, how do I mirror those settings to the user to give sound to my day-to-day use?

The errors it gives are:
1: Sound disabled ...
2: Sound server warning message:
Can't set real-time scheduling priority.
You need to run artswrapper as root or
setuid root. This means that you will
likely not be able to produce acceptable
sound (i.e. without clicks and breaks).

Thanks, please answer as simply as possible, I'm still new to this!! (y)
 
Joined
Aug 2, 2003
Messages
735
check the permissions of /dev/dsp or create a group that has access to /dev/dsp and join that group..
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top