1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Vaio 505 Pcmcia Cd Rom Help

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by chigga, Oct 8, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. chigga

    chigga Thread Starter

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    24
    hi guys i'm new here.. i just recieved an old PCG505 series laptop running at pentium 266 mhz and i just reformatted the c: drive cause it was used up big time.. no i have no clue on how to reinstall the OS because it seems to me it does not recognise the cd-rom drive... it's an external drive and i thought it would be as easy as reinstallin on a desktop pc... i hope you guys can help me.. i've read through other success stories but i seem to missin some drivers or someparts to the autoexec or config.sys i'm a comp newbie.. help!
     
  2. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Hi and welcome, do you have the floppy disk with the PCMCIA drivers on it?
     
  3. chigga

    chigga Thread Starter

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    24
    yes but i think it's just drivers for the cd rom but not for the pcmcia..
     
  4. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    But, but, but, it has the drivers for the pcmcia cdrom? Correct?
     
  5. chigga

    chigga Thread Starter

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    24
    i think so.... hmmm.. it has picc.exe and picd.exe and install.exe
     
  6. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Try the install.exe first. If you are asked to modify the autoexec.bat and config.sys files, say yes.
     
  7. chigga

    chigga Thread Starter

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    24
    it does not ask for any modification.. it just installs on to C: basically just copies those files onto c: i've tried modifing according to previous threads that i've seen u have been great help too... but i guess after reading through other forums.. ppl are sayin it's impossible to get a sony to be booted unless u have a sony cd-rom drive..
     
  8. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Have you tried copying the Mscdex.exe file to the hard drive too?

    I'm not familiar with the Sony laptops, but I would think that things should be able to be done the same way.....

    Once installed to c: can you type at the prompt

    edit autoexec.bat
    and hit enter and see what we are working with?

    then the same thing for
    config.sys


    Also, if you have links for the people who say it can't be done, I'd be happy to read those.....
     
  9. chigga

    chigga Thread Starter

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    24
    thanx for the help.. unfortunatly i have to get going for my evening classes now.. thanx for the help.. i'll keep u posted with my progress thanx alot!
     
  10. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    OK, Just post back when you're ready to have at it again.....

    we don't give up here without a vicious fight :D
     
  11. chigga

    chigga Thread Starter

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    24
    thanx alot! i'm back and this time determined to get this workin.. holla at me wif some steps!
     
  12. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Did you check the contenets of those two files I mentioned? And can you verify if the file mscdex.exe resides in the c: directory on the hard drive?
     
  13. chigga

    chigga Thread Starter

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    24
    ok there's not much info on the 2 files... hmm... so u want the mscdex.exe on C: i'm gonna check wat the config.sys and autoexec.bat says
     
  14. chigga

    chigga Thread Starter

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    24
    ok so now there's a folder called PICC with picc.exe and picd.exe
    in it.. the autoexec.bat and config.sys is on the main C:
    config.sys reads
    DEVICE=C:\PICC\PICC.EXE
    DEVICE=C:\PICC\PICD.EXE /D:MSCD001

    and the autoexec.bat reads

    MSCDEX /D:MSCD001
     
  15. chigga

    chigga Thread Starter

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    24
    i dunno how to ge a copy of mscdex.exe on C:
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/170598

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice